Mer

  Amerikansk politikk på norsk

  AmerikanskPolitikk.no ble opprettet i 2010 for å tilby en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk. Stiftelsen Fritt Ord har støttet nettstedet siden oppstarten, og også i 2024.

  Høsten 2010 skrev vi følgende i det første innlegget på nettsiden: «Formålet med AmerikanskPolitikk.no er å tilby gjennomtenkt og balansert lesestoff for nordmenn som interesserer seg for amerikansk politikk». Det er fortsatt ambisjonen.

  Noen ord om

  Redaksjonen

  Avatar photo
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Telefon: 45 66 77 84

  Avatar photo
  Utdannet statsviter ved NTNU og Universitetet i Oslo. Jobber som forsker og doktorgradskandidat med fordypning i amerikansk utenriks- og alliansepolitikk. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 928 87 304

  Avatar photo
  Politisk journalist i Nettavisen og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 930 87 472

  Avatar photo
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 936 84 547

  Våre dyktige

  Skribenter

  Avatar photo
  Tidligere USA-korrespondent for VG, journalist og redaktør. Har også jobbet som informasjonssjef i Utenriksdepartementet. I dag jobber jeg som daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad.
  Avatar photo
  Fra California, har undervist i American Civilization Studies på Blindern og jobber som byråkrat. Eier egen bowlingkule og kan stemme pianoet ditt.
  St. Louis-basert skribent med mastergrad i Journalistikk fra UC Berkeley i California. Tidligere praktikant for AmerikanskPolitikk.no.