Mer

  Amerikansk politikk på norsk

  AmerikanskPolitikk.no ble opprettet i 2010 for å tilby en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk. Stiftelsen Fritt Ord har støttet nettstedet siden oppstarten, og også i 2022.

  I høst er det 12 år siden det første innlegget på nettsiden: «Formålet med AmerikanskPolitikk.no er å tilby gjennomtenkt og balansert lesestoff for nordmenn som interesserer seg for amerikansk politikk». Det er fortsatt ambisjonen. I år som i fjor skal vi gjøre vårt ytterste for å tilby et proft nisjeprodukt med bredde, dybde og faglig tyngde.

  Noen ord om

  Redaksjonen

  Avatar photo
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 45 66 77 84

  Avatar photo
  Utdannet statsviter ved NTNU og Universitetet i Oslo. Jobber som forsker og doktorgradskandidat med fordypning i amerikansk utenriks- og alliansepolitikk. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 928 87 304

  Avatar photo
  Politisk journalist i Nettavisen og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 930 87 472

  Avatar photo
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Telefon: 936 84 547

  Våre dyktige

  Skribenter

  Avatar photo
  Tidligere USA-korrespondent for VG, journalist og redaktør. Har også jobbet som informasjonssjef i Utenriksdepartementet. I dag jobber jeg som daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad.
  Avatar photo
  Statsviter og byråkrat. Skribent for AmerikanskPolitikk.no med fokus på nominasjonskampen frem mot presidentvalget i 2024.
  St. Louis-basert skribent med mastergrad i Journalistikk fra UC Berkeley i California. Tidligere praktikant for AmerikanskPolitikk.no.
  Avatar photo
  Fra California, har undervist i American Civilization Studies på Blindern og jobber som byråkrat. Eier egen bowlingkule og kan stemme pianoet ditt.