Biden vant delstater som Hillary Clinton tapte i 2016, og gjorde det godt blant mer moderate velgere. Forskjellen er at helsa hans nå fører til stor bekymring hos mange velgere.

Her mener No Labels de kan være en sikkerhetsventil.

Ender vi der at Trump må bruke deler av valgkampen i retten samtidig som Bidens helse forverrer seg, kan No Labels hoppe inn i valgkampen og trolig skyte opp på målingene.

Nåde den som synder

Problemet med tredjepartier er at velgerne som regel ikke ønsker det. For selv om de fleste er misfornøyd med dagens system, rekker de ikke gjøre noe med systemet før de igjen må stemme på det de kaller the lesser of two evils.

Den sosiale kostnaden kan også være stor.

Gruppetenkningen i USA står så sterkt i politikken at en stemme til et tredjeparti kan bety at man mister venner – eller i det minste risikerer en kraftig skyllebøtte fra venner og familie dersom «feil» kandidat vinner til slutt.

De fleste vil kun støtte et tredje parti som oppfattes å ha en reell sjanse til å vinne. Derfor vil et potensielt No Labels-kandidatur ha en enorm oppgave foran seg. Å tro noe annet vil være naivt.

Jeg drar snart på ferie til Nord-Norge, og pakker naturligvis med meg regnjakken – men aldri si aldri.