Mer

  Det amerikanske paradokset. – Det er vanskelig å forstå alt det her, om man ikke har brukt litt tid på det

  I denne spesialutgaven av Amerikansk politikk møter du bokaktuelle Hilde Eliassen Restad, som har skrevet Det amerikanske paradokset. Det blir nerding, dypdykk og quiz!

  Vårin Alme satt seg ned med Restad hos Moderne Media mandag ettermiddag.

  Hvis leserne av boken din skal ta med seg én ting… Hva?

  Kanskje at USA er et veldig annerledes system og samfunn enn det vi har i Norge, Skandinavia, nord-vest Europa,» sier Restad i den nyeste utgaven av Amerikansk politikk.

  Og at man kanskje bare skal være litt ydmyk over at det er veldig mye å sette seg inn i og vanskelig kanskje helt å forstå alt det her, om man ikke har brukt litt tid på det. Det er mye sånn rask analyse av USA i Norge, og jeg skjønner jo det. Vi har veldig mye nyheter om USA, vi ser på masse amerikanske TV-serier og filmer, musikk og vi føler at vi er veldig nær USA.

  Men jeg håper at boka klarer å formidle litt den kompleksiteten som ligger der. Det politiske systemet er annerledes, kulturen er annerledes, historien – alt er annerledes. Selv om, ironisk nok, USA var befolket av europeere – og veldig mange nordmenn – så er det noe grunnleggende annerledes. Ikke eksepsjonelt, men annerledes med USA enn det vi er vant til fra Norge.

  Hilde Eliassen Restad og Vårin Alme. Foto: Håkon Braaten, Moderne Media.

  Mot slutten av episoden kommer det en liten quiz. Klarer du den, kan du bli med i trekningen av en signert utgave av Det amerikanske paradokset – Politikk, samfunn, historie!

  Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Denne uken hører du fra Vårin Alme og førsteamanuensis Hilde Eliassen Restad ved Oslo Nye Høyskole. Spilt inn og mastret av Håkon Braaten, Moderne Media.

  Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du tidlig tilgang til episoder, ekstraepisoder og merch i posten.

  Hvordan abonnerer du på «Amerikansk politikk»?

  Abonner på «Amerikansk politikk» i iTunes eller Spotify.

  Bruker du en android-app? Klikk her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også