Joe Manchin og Marjorie Taylor Greene har begge brukt skytevåpen i TV-reklamer for å få oppmerksomhet. Men mye har endret seg siden 2010.

Da daværende West Virginia-guvernør Joe Manchin (D) stilte som senatskandidat i 2010 gjorde han et poeng av at han ikke kom til å inn i rekken som nok en ny demokratisk støttespiller for president Barack Obama.

I TV-reklamen «Dead Aim» markerte han avstand mot en rekke ulike Obama-programmer. Han gjorde det med en jaktrifle, som samtidig skulle understreke hans folkelige appell.

Manchin vant komfortabelt mot republikaneren Jon Raese, og er 11 år senere en av de mest innflytelsesrike i Senatet, som en moderat vippestemme.

Greenes maskingevær

Marjorie Taylor Greene tok det enda lenger i kongressvalgkampen i 2020, da hun stilte til valg i Georgias 14. kongressdistrikt.

Virkemidlene er tilsvarende, men det er «Dead Aim» på steroider.

Taylor Greene, eller MTG som hun kaller seg, fortsetter i samme bane i opptakten til gjenvalgskampanjen til neste år:

På nettsiden sin håper hun å samle inn flest mulig e-postadresser fra potensielle støttespillere ved å friste med en Barrett M82A1 til en verdi av $10.000:

This is the same type of gun that TRIGGERS the Fake News Media and Democrats all across the country.

And it’s the same type of gun the hate-America gun-grabbers in DC would love to BAN if they ever get the votes.

Andre eksempler

Listen har etter hvert blitt lang, men her er noen tidligere eksempler på TV-reklamer med skytevåpen som sentralt virkemiddel.

Våpenmontering i Missouri

Senatskandidaten Jason Kander (D) fikk mye oppmerksomhet for TV-reklamen «Background Checks» i senatsvalgkampen i 2016:

Kander tapte senatsvalget mot senator Roy Blunt (R-Missouri), 46,4 % – 49,2 %.

Leirdueskyting i Kentucky

I 2014 prøvde Alison Lundergan Grimes (D) å felle Senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky). Her er TV-reklamen «Skeet Shooting»:

McConnells strategi gikk ut på å knytte Grimes mest mulig til Obama, som var meget upopulær i Kentucky. Grimes forsvarte seg så godt hun kunne, og ville ikke engang innrømme å ha stemt på Obama. McConnell vant komfortabelt til slutt.

Maskingevær-bacon i Iowa

Dette er ingen TV-reklame, men den må nesten nevnes. Dette er samtidig et godt eksempel på hva en presidentkandidat kan få seg til å gjøre for å få oppmerksomhet. Senator Ted Cruz fra 2015:

Foto: Skjermbilde fra Twitter.