Mer

  Reklamekutt for Trump mens Biden pøser på

  Det er onsdag 28. oktober, det er kun 6 dager (!) igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Joe Bidens nasjonale ledelse hos RealClearPolitics er nå på 7,4 poeng (50,7 – 43,3). Hos FiveThirtyEight ligger Bidens ledelse på 9,1 poeng (52,1 – 43,0)
  • Et par delstatsmålinger:
   • NEVADA (Times/Sienna): Biden 49% – Trump 43%
   • PENNSYLVANIA (Civiqs): Biden 52% – Trump 45%
  • Hittil har mer enn 69 millioner velgere forhåndsstemt til presidentvalget. Til sammenligning fikk Hillary Clinton og Donald Trump henholdsvis 65,8 millioner og 62,9 millioner stemmer hver i 2016.

  1. Trump-kampanjen med kraftig reklamekutt i Florida

  Ifølge Bloomberg skal Donald Trumps kampanje ha sett seg nødt til å trekke det meste de har av reklame i Florida som følge av knallharde økonomiske prioriteringer. Dermed kan kampanjen flytte fokuset til industristatene lenger nord. De siste to ukene skal det ha dreid seg om kutt tilsvarende 5,5 millioner dollar, noe som betyr at Trump bare skal bruke 350.000 dollar her frem til valgdagen. Siden Labor Day skal Joe Bidens kampanje ha brukt hele tre ganger så mye som Trumps kampanje på reklame nasjonalt.

  Nå er det Michigan, Minnesota, Pennsylvania og Ohio som skal prioriteres frem mot valget for Trump. Biden-kampanjen fortsetter derimot med en jevn og høy strøm av reklamekjøp i samtlige jevne delstater, med unntak av Texas. Totalt skal det dreie seg om 41 millioner dollar, der blant annet 8,3 millioner skal brukes i Florida, 7,1 millioner i Pennsylvania, 5,3 millioner i Michigan og 4,9 millioner i North Carolina.

  2. Obama i strupen på Trump

  Tidligere president, Barack Obama rettet kraftig skyts mot Donald Trump under et drive-in-arrangement i Orlando, Florida, tirsdag. Sammen med resten av Joe Bidens kampanje rettet også Obama hovedfokuset mot Trumps håndtering av korona-pandemien: «He said this at one of his rallies. ‘COVID, COVID, COVID,’ he’s complaining. He’s jealous of COVID’s media coverage.»

  Under arrangementet hadde også Obama et fokus på velger-apati, og ba velgerne innstendig om å benytte seg av stemmeretten i stedet for bue på presidenten. «Listen, winter is coming. They’re waving the white flag of surrender. Florida, we can’t afford four more years of this.»

  Donald Trump var på sin side meget skuffet over FOX News etter at kanalen viste kampanjebidrag fra Obama. «I only saw he was on Fox. And Fox puts him on all the time, and they put sleepy Joe on all the time.»

  3. A Battle for the Soul of the Nation

  Joe Biden har gitt ut sine avsluttende bemerkninger i form en siste reklame som drar de lange linjene gjennom den tidligere visepresidentens valgkampanje. Du ser den her.

  4. Endelige stalltips for sørstatene

  Sørstatene er neste gruppe ut i Jon Henrik Gilhuus sine siste justeringer for kongressvalget i høst. Det spås endringer for enkelte distrikter, men du må lese artikkelen for å finne ut hvilke det gjelder. Følg med på AmerikanskPolitikk.no de kommende dagene for å se de siste oppdateringene for Midtvesten og statene i vest.

  Stalltips 2020: Endelige tips for sørstatene

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også