Mer

  Lock him up?

  Det er tirsdag 27. oktober, det er én uke (!) igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Hos RealClearPolitics leder nå Joe Biden med 7,9 poeng nasjonalt (50,8 – 42,9). FiveThirtyEight viser 9,4 poeng i favør Biden (52,3 – 42,8).
  • Amy Coney Barrett er USAs nyeste høyesterettsdommer. Hun ble godkjent av Senatet med 52 stemmer i natt og deretter sverget inn foran Det hvite hus.
  • Høyesterett avfeide like før en sak fra Wisconsin som kan få følger på valgdagen. De konkluderte 5-3 med at stemmer som er postmerket på valgdagen, men som kommer frem opptil seks dager etter – ikke skal telles.

  1. Trump: – Vi er på vei over toppen

  På et valgkamparrangement i Allentown, Pennsylvania mandag gjentok Trump at USA nå er på vei over toppen (“rounding the turn”) av koronapandemien. Han hentydet også til konspirasjonsteorien om at demokratene spiller opp koronapandemien med tanke på valgdagen.

  Trump snakket også om “the Biden scandal”, altså den foreløpig ikke bekreftede historien om at Biden skal ha vært involvert i korrupsjon i forbindelse med sønnen Hunters forretningsvirksomhet i utlandet. Da Trump nevnte Biden-skandalen brøt det ut taktfaste “Lock him up”-rop i forsamlingen, som Trump tok en lang pause og lyttet til.

  2. Mer å hente i vippestater i sør?

  I en ny ansamling av målinger fra vippestater er det lite lystig lesning for Donald Trump i delstatene som sikret ham seieren i 2016. I en serie målinger fra YouGov leder Joe Biden over Trump, 52-42 i Michigan, 52-44 i Pennsylvania og 53-43 i Wisconsin.

  Det er kommet to målinger fra Texas, der det er relativt tett. Hos Data for Progress leder Joe Biden med 49 % mot Trumps 48 %, og på en større måling fra New York Times/Siena leder Trump med 47 % mot Bidens 43 %.

  Det er også kommet en måling i Georgia som viser Biden med en knapp ledelse, 47 % mot Trumps 46 %.

  3. Endelige stalltips for nordøst

  Vår valganalytiker Jon Henrik Gilhuus har gått gjennom og revidert sine stalltips for kongressvalget, og er nå klar med en endelig utgave av stalltips for delstatene i nordøst. Disse kan du lese her – og følg med i dagene som kommer for våre endelige stalltips for de øvrige delstatene!

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også