Mer

  “We’re like a rocket ship”

  Det er tirsdag 20. oktober, det er 2 dager til den siste tv-debatten, 14 dager til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først

  • Debattkommisjonen har kunngjort at de kan mute kandidatenes mikrofoner under torsdagens tv-debatt. Det skal gi kandidatene to minutter uavbrutt taletid i de ulike delene av den 90 minutter lange debatten.
  • Donald Trump allerede begynt å snakke ned NBCs Kristen Welker, ordstyreren til den siste tv-debatten, natt til fredag norsk tid.

  1. Trump kritiserer Biden for å tro på vitenskapen

  Donald Trump traff kanskje ikke like giftig som han selv følte han gjorde da han på søndag sa at Joe Biden ville lytte til vitenskapsfolk i håndteringen av koronapandemien.

  “If I listened totally to the scientists we would right now have a country that would be in a massive depression, instead of, we’re like a rocket ship, take a look at the numbers.”

  2. Hunter Biden-story slår sprekker

  Den kontroversielle New York Post-artikkelen som refererte påståtte e-poster fra Hunter Biden som hadde kommet Rudy Giuliani i hende, ser stadig mer tvilsom ut.

  I helgen ble det kjent at flere journalister i New York Post nektet å sette byline på artikkelen fordi de var i tvil om troverdigheten til materialet, som ble oppgitt å komme fra to kilder, Stephen Bannon og Rudy Giuliani.

  Mandag ble det også klart at Giuliani forsøke å selge inn saken til Fox News før han gikk til New York Post, men at Fox News takket nei fordi de ikke fikk anledning til å ettergå kildene nærmere.

  Mandag skrev også The Daily Beast at FBI etterforsker filene artikkelen baserer seg på under mistanke av at det kan dreie seg om en desinformasjons-kampanje fra en fremmed makt.

  3. Republikanere innstiller seg på tap

  Mange fremtredende republikanere snakker nå langt mer åpent enn for noen uker siden om muligheten for at Donald Trump vil tape valget 3. november. Senator Lindsey Graham (R-South Carolina), en nær alliert av presidenten, sa i forrige uke rett ut at demokratene har en god mulighet til å vinne Det hvite hus. Graham kjemper samtidig for sitt politiske liv i hjemstaten South Carolina mot demokratenes Jaime Harrison. Senator Ben Sasse (R-Nebraska) har sagt at republikanerne kan være på vei mot et “blodbad”.

  Ifølge New York Times har en rekke ansatte i Trump-kampanjen begynt å se seg om etter jobber i Kongressen til etter valget, under en antakelse om at det ikke vil være noen Trump-administrasjon å jobbe i.

  Ifølge Daily Beast sier kilder som snakker med Trump at han følger svært nøye med på hvilke republikanere som kritiserer ham eller forsøker å distansere seg fra presidenten, og vurderer hvordan han best kan ta hevn. Det er nå to uker igjen til valgdagen.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også