Mer

  18 dager til valget, 18 millioner har allerede stemt

  Det er fredag 16. oktober, det er 6 dager igjen til den neste presidentdebatten, 18 dager igjen til valget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først

  • Den andre tv-debatten skulle egentlig gått av stabelen natt til i dag, men det ble ikke noe av. I natt deltok Joe Biden og Donald Trump isteden på hver sin town hall, på henholdsvis ABC og NBC. Henrik Østensen Heldahl og Sigrid Rege Gårdsvoll satt oppe, og har spilt inn en egen Patreon-spesial om folkemøtene. Du får tilgang til podkasten på patreon.com/ampol.
  • Leder i Senatets justiskomité, Lindsey Graham (R-South Carolina) har spikret datoen for bekreftelsen av Amy Coney Barrett til Høyesterett. Det blir 22. oktober, og majoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky) tar dermed bekreftelsen videre til Senatet som helhet 23. oktober. McConnell uttalte at republikanerne har stemmene de trenger.
  • Facebook og Twitter har gått aktivt til verks for å begrense spredningen av en New York Post-artikkel på sine plattformer. Artikkelen tar for seg påståtte e-poster fra Hunter Biden som skal ha kommet Rudy Giuliani i hende. Artikkelen har blitt tatt flittig i bruk av Donald Trump, særlig på Twitter. (Patrons av nettsiden får høre mer om dette i dag.)

  • Solid Biden-ledelse i ny nasjonal måling: NPR/PBS Newshour/Marist gir Biden en ledelse på 11 poeng (54% – 43%) blant sannsynlige velgere.

  1. Positive korona-tester for Biden-Harris-kampanjen

  Torsdag kom nyheten om at koronasmitte har nådd valgkampstaben til Kamala Harris. Harris’ kommunikasjonsdirektør Liz Allen skal sammen med en person knyttet til kabinpersonalet om bord på et fly fått bekreftelse på testen sent onsdag kveld. Harris testet negativt onsdag og også torsdag.

  Ifølge Joe Bidens kampanesjef, Jennifer O’Malley Dillon skal ikke de smittede hatt nærkontakt med hverken Biden eller Harris i løpet av 48 timer før de avla positive tester. Kampanjen ønsker derimot å være ekstra føre var, noe som resulterer i at Kamala Harris sine reiseplaner legges på is helt frem til søndag. Bidens valgkamparrangementer fortsetter uten endringer.

  2. 18 millioner stemmer registrert

  CNN kan melde at det allerede har blitt registrert mer enn 17 millioner stemmer fordelt på 44 delstater og District of Columbia. Dette kommer frem av en undersøkelse om valg-data fra CNN, Edison Research og Catalist. Av disse 17 millionene skal 10 millioner komme fra de 16 delstatene som rangeres aller jevnest av CNN. U.S. Elections Project har talt seg til 18,1 millioner.

  Torsdag åpnet muligheten til å forhåndsstemme i North Carolina, og ifølge CNN var det mange som hadde møtt opp i Greenville for å gjøre nettopp det. Både republikanske og demokratiske velgere var tydelige på at de ønsket å møte opp fysisk på grunn av manglende tillit til poststemmegivningen.

  3. Pro-Trump super PAC sikter seg inn på Arizona

  Den Trump-vennlige super PACen “The Committee to Defend the President” har nå lansert en reklame myntet på velgerne i Arizona. Kjøpet skal være for 1 million dollar, det samme gruppen brukte på et lignende reklame-opplegg i delstaten i september. Reklamens fokus ligger på Antifa, vold og plyndring, noe som lenge har vært i fokus hos president Trump gjennom hans mange “LAW & ORDER!”-tweets.

  RealClearPolitics sitt gjennomsnitt viser en Biden-ledelse på 3,5 poeng (49,0% – 45,5%) i Arizona. FiveThirtyEight sitt snitt viser en Biden-ledelse på 3,7 poeng. Bill Clintons gjenvalg i 1996 var forøvrig sist gang demokratene tok delstaten i et presidentvalg.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også