Mer

  Debatten erstattes av to folkemøter i natt

  Det er torsdag 15. oktober, det er en uke igjen til den neste presidentdebatten, 19 dager igjen til valget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først

  • Biden-kampanjen samlet inn rekordsummen 383 millioner dollar i løpet av september. Det slår rekorden fra august, og kampanjen sitter nå med 432 millioner dollar i banken til bruk i innspurten.
  • Amy Coney Barrett, Trumps nominerte kandidat til Høyesterett, fortsetter å unngå å svare på det aller meste i senatshøringene. Onsdag ville hun ikke gå inn på hvorvidt en president har myndighet til å benåde seg selv, eller om han har myndighet til å egenhendig bestemme at et valg skal utsettes.
  • En føderal dommer i Virginia utvidet fristen for å registrere seg som velger i delstaten etter at registreringssystemet var nede i flere timer tirsdag, som var den siste mulige dagen for slike registreringer.

  1. Biden og Trump med hver sine folkemøter

  Etter at det ikke ble noe av debatten som skulle vært natt til i morgen – etter at Donald Trump nektet å delta på en virtuell debatt – ble det tirsdag klart at Joe Biden skulle ha sitt eget folkemøte. Det blir direktesendt på ABC, i samme tidsrom som debatten egentlig skulle ha vært sendt. Onsdag kom det også ut at Donald Trump skal ha et folkemøte, sendt samtidig, på NBC. Dermed skal de to kandidatene måles mot hverandre i en kategori Trump er svært opptatt av: Seertall.

  NB: Noen av oss sitter oppe og ser valgmøtene, og dersom du støtter AmerikanskPolitikk.no på Patreon.com/ampol kan du forvente en aldri så liten folkemøte-spesial i feeden din i morgen tidlig!

  2. Det måles

  Det drypper stadig inn med målinger fra vippestatene, selv om det er relativt små endringer å spore.

  • Fra North Carolina er det kommet hele fire ulike målinger det siste døgnet, og Joe Biden holder en ørliten ledelse på alle tre, 48-46, 48-47, 47-45 og 46-42.
  • Tett er det også i Ohio hvor en ny måling viser Biden med 48 % og Trump med 47 %.
  • I Florida leder Joe Biden 48-46 og 49-47 over Donald Trump på to nye målinger.
  • I Georgia leder Biden 48-46 på én måling, og hele 51-44 på den nyeste, fra Quinnipiac.
  • Fullt så spennende ser det ikke ut til å være i Pennsylvania, der Biden leder 49-43 på en ny måling.
  • Heller ikke i New Hampshire ser det ut til at Trump har de helt store mulighetene, på to nye målinger leder Biden henholdsvis 51-41 og 55-43, altså ti og tolv prosentpoeng.
  • I Michigan er tallene nesten like store, 48-39 i favør Biden på én måling og 51-43 på en annen.

  3. Pelosi vil ikke ha en avtale

  Nancy Pelosi og demokratene møter motstand for sin motvilje mot å inngå en avtale om økonomiske stimulusmidler, med republikanerne i Huset. Det lå et tilbud på bordet fra Det republikanske partiet på rundt 1,8 billioner dollar (i den norske betydningen av ordet, så altså ‘trillion’ på engelsk, red. anm.), som Pelosi har avvist til fordel for å fortsette forhandlinger med Det hvite hus. Mange, også demokrater, mener at man i det minste burde ta noe av pengene republikanerne tilbyr, selv om pakken er mangelfull.

  Da Nancy Pelosi skulle forsvare manøveren hos Wolf Blitzer på CNN gikk det ikke særlig bra, for å si det mildt. Blitzer spurte om årsaken til at man ikke tar avtalen er at man ikke ønsker at det skal gå ut flere sjekker til innbyggere med Donald Trumps navn på.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også