Mer

  Tiden er i ferd med å renne ut for Trump

  Det er tirsdag 13. oktober, det er 9 dager til den neste presidentdebatten, 21 dager igjen til valget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først

  • Trumps stabssjef Mark Meadows ville i går snakke med journalister på Capitol Hill under høyesterettshøringene, men snudde og gikk da journalistene insisterte på at han skulle beholde munnbindet på.
  • I Montana ligger guvernør Steve Bullock (D) og senator Steve Daines (R) helt likt på de siste målingene, 48-48. I presidentvalget leder Donald Trump 52-46 over Joe Biden, i en delstat han vant med over 20 prosentpoeng i 2016.
  • «I feel so powerful,» sa Donald Trump på sin første rally etter sykehusinnleggelsen, i Sanford i Florida. Trump føler seg frisk, og arrangementet kritiseres for manglende smittevern.

  1. Høyesterettshøringene er i gang

  Mandag startet høringene i justiskomiteen over nominasjonen av Amy Coney Barrett til Høyesterett. Alle 22 senatorene på justiskomiteen fikk sagt sitt i hver sine åpningsinnlegg. Demokratene stilte spørsmålstegn ved prosessens moralske legitimitet, og beskyldte republikanerne for å dra Høyesterett gjennom den politiske møkka som er årets presidentvalgkamp. Republikanerne svarte på sin side med at prosessen er legitim, at Barrett er høyst kvalifisert, og at høyesterettsdommere har blitt bekreftet i tidligere valgår hvor presidenten og Senatets flertall var av samme parti.

  Hva gjelder de politiske sakene, tilegnet demokratene størst vekt til helsepolitikk, og mente republikanerne får Barrett på Høyesterett på kort tid slik at hun kan rekke å være med å avskaffe Obamacare i november. De republikanske senatorene kritiserte demokratene for tidligere å ha angrepet Barretts katolske tro.

  2. Biden dominerer i vippestatene

  I et knippe nye målinger fra viktige vippestater leder Joe Biden relativt komfortabelt over Donald Trump. I Pennsylvania leder Biden 51-46 (+5), i Florida leder han 49-43 (+6), i Michigan leder han 48-40 (+8) og i Wisconsin leder Biden 51-41 (+10) over Trump.

  Den store såkalte “tracking pollen” fra IBD/TIPP startet mandag opp med sine daglige målinger fram mot valgdagen, og Biden leder på denne 52-43 (+9) over Donald Trump. På IDB/TIPPs forrige måling, like etter den første debatten, ledet Biden med kun tre prosentpoeng.

  3. Oppdaterte stalltips for presidentvalget

  Med tre uker igjen til presidentvalget har vi oppdatert vårt stalltips og flyttet syv delstater ett hakk i Joe Bidens retning. Alaska og Montana fra trygt til trolig republikansk; Ohio, Texas og Georgia fra trolig til svakt republikansk; Maines 2. kongressdistrikt fra svakt republikansk til svakt demokratisk; og Minnesota og Wisconsin fra svakt til trolig demokratisk.

  Totalen: 320 valgmenn til Biden, 218 til Trump. Det trengs 270 for å sikre seieren. Det er 21 dager igjen til valget, og vi publiserer AmerikanskPolitikk.nos endelige stalltips mandag 2. november – dagen før dagen.

  Du leser hele Stalltipset her.

  Nye stalltips for presidentvalget: Det ser enda bedre ut for Biden

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også