Mer

  Trump gjør det ikke lettere for seg selv

  Det er onsdag 7. oktober, det er visepresidentdebatt i natt (!), 27 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først

  • Joe Bidens kampanje øker sitt kjøp av reklametid på radio og TV i Ohio, mens Donald Trumps kampanje har kansellert sine reklamekjøp i både Iowa og Ohio til fordel for reklame i delstater der Trump ligger under. Dette til tross for at det er til dels svært tett mellom Biden og Trump på målingene i de to delstatene.
  • Donald Trump sier at han planlegger å delta på den neste presidentdebatten med Joe Biden 15. oktober. Biden synes ikke de bør møtes om Trump fortsatt er smittet av covid-19.
  • USAs handelsunderskudd gikk opp 5,9 % til 67,1 milliarder dollar i august. Det er det høyeste underskuddet siden august 2006.

  1. Sa nei til stimuluspakke

  Donald Trump sa i går kveld at han vil utsette forhandlinger om en redningspakke for den amerikanske økonomien til etter valget.

  Det har pågått forhandlinger mellom demokrater og republikanere i Kongressen over lengre tid, men partene har stått svært langt fra hverandre, både når det gjelder pengesummer og hvordan de skal brukes. Nå har presidenten altså sagt at det ikke skal brukes mer energi på dette før etter valget.

  Børsene responderte umiddelbart på dette utspillet:

  Senere på kvelden sendte han imidlertid ut et par Twitter-meldinger som prøver å legge skylden på demokratene:

  2. Plexiglass på debattscenen?

  Mandag ble det meldt at som et smitteverntiltak skulle det settes opp plexiglass mellom Kamala Harris og Mike Pence på scenen under nattas debatt.

  Tirsdag kveld norsk tid ble det rapportert at teamet til Mike Pence visstnok hadde ombestemt seg og ikke ville si ja til plexiglass-barrierer.

  Debatten foregår i Salt Lake City, Utah, og starter klokka 03:00 norsk tid. Debattmoderator er Susan Page fra USA Today, som foreløpig ikke har offentliggjort tema for debatten.

  Du kan blant annet se debatten direkte på TV2, VGTV og DagbladetTV. Vi spiller inn en 2020-spesial rett etter debatten!

  I nyeste episode av 2020 diskuterer Henrik, Sigrid og Vårin blant annet forventninger til kveldens debatt. Hør episoden her.

  3. Nedslående målinger for Trump

  På en ny måling fra CNN leder Joe Biden med hele 16 prosentpoeng over Donald Trump nasjonalt, 57 % mot 41 %. Dette tallet gjelder blant trolige velgere (likely voters). Målingen er i sin helhet tatt opp etter forrige ukes debatt, og delvis etter at Trump bekreftet at han var koronasmittet fredag morgen norsk tid.

  I tillegg til de nye nasjonale målingene renner det inn med delstatsmålinger fra flere byråer hver eneste dag. De viser stort sett en positiv trend for Joe Biden i de delstatene der det forventes tettest marginer i november.

  I Arizona leder Biden 49-41, 49-45 og 51-45 på tre nye målinger publisert det siste døgnet.

  I Florida leder Biden 50-44 og 51-45 på to målinger, mens det er dødt løp 45-45 mellom Trump og Biden på en tredje måling.

  I Michigan leder Biden 48-39 på én måling og 51-43 på en annen, i North Carolina leder Biden 50-46 og 49-47. I Pennsylvania leder Biden 50-45 og 50-46, mens i Wisconsin leder Biden 50-44 og 51-44.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også