Mer

  Trump er hjemme igjen

  Det er tirsdag 6. oktober, det er 1 dag igjen til visepresidentdebatten, 28 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først

  • Vi har spilt inn en ny 2020-episode om Trump med korona og et blikk mot VP-debatten. Hør, hør!
  • Dagens tall: Hele 151 millioner dollar har så langt gått med til TV- og radioreklamer i kampen om Georgias to ledige seter til Senatet i høst. Begge valgene (ordinært valg + suppleringsvalg) vurderes som svakt republikansk i våre stalltips til senatsvalget. Axios kan forøvrig også melde at demokratene utkonkurrerer republikanernes pengebruk på senatskandidater i ni av de ti jevneste delstatene.
  • Det hvite hus sin pressesekretær, Keyleigh McEnany har bekreftet at også hun har blitt smittet av Covid-19.
  • Målinger fra Arizona og North Carolina: Ifølge en New York Times/Siena College-måling leder Biden med 8 poeng i Arizona, 49% – 41%. I North Carolina sier en PPP-måling at Biden leder med 4 poeng, 50% – 46%.

  1. Trump vender hjem

  Mandag kunngjorde Donald Trump på Twitter at han nå forlater Walter Reed Medical Center, tilsynelatende i sin beste form på 20 år… «Don’t be afraid of Covid», skrev han blant annet.

  Ifølge CNN-kilder skal Donald Trump ha gjort det klart at han ønsket en retur til Det hvite hus allerede på søndag, og gjorde det klart at han følte seg ferdig med sykehusoppholdet. Frykten for at velgerne skal få et inntrykk av at presidenten er svak skal være den fremste grunnen til at Trump ønsker å komme tilbake til Det hvite hus. Det opplyses også at han planlegger å stille i den neste presidentdebatten 15. oktober.

  Det hvite hus forventer visstnok at det vil komme ytterligere smittetilfeller i nærmeste fremtid blant de som til daglig jobber der. I tillegg til pressesekretær McEnany skal også to av hennes kolleger ved pressekontoret være smittet. Dette har ført til at flere ansatte skal ha blitt bedt om å arbeide hjemmefra, mens nøkkelpersonell har sett seg nødt til å bli værende.

  Joe Biden var ikke spesielt lysten på å uttale seg om Trumps kjøretur utenfor sykehuset på søndag, ei heller diskutere presidentens helse, men han ga inntrykk for at han er klar til neste debatt mot Trump dersom medisinske eksperter vurderer det som trygt.

  2. Usikkerheten øker blant republikanske senatorer

  Stadig flere republikanske senatorer kjenner nå på den voksende usikkerheten som har kommet med Donald Trumps berg- og dalbane av en valgkamphøst. Håpet om å beholde flertallet anses visstnok for å være like uforutsigbart som presidenten selv.

  Med under én måned igjen til valget skal enkelte republikanske senatorer nå være av den oppfatningen at et “best-case-scenario” under det kommende valget er at partiet klarer å beholde flertallet selv om Trump taper mot Biden.

  Debatten i Cleveland, Ohio, skal heller ikke ha bidratt til å snu situasjonen: “There wasn’t a single Republican colleague who felt the president helped Republicans or himself. It was a downer of a day.”

  En republikansk senator skal ha sagt at Trump fungerer som både medvind og motvind for flere av de som står på valgsedlene i høst. Sterkt forenklet: Cory Gardner (Colordao) og Susan Collins (Maine) taper på det, mens David Perdue (Georgia), Lindsey Graham (South Carolina), Mitch McConnell (Kentucky), Thom Tillis (North Carolina) og Steve Daines (Montana) tjener på å ha presidenten i ryggen.

  3. Ingen endringer for MAGA-rallies

  Det vil ikke bli gjort noen endringer i korona-relaterte sikkerhetstiltak på Donald Trumps folkemøter frem mot valget, det bekrefter en kampanjerådgiver til CNN. Tiltakene som har vært på plass fra før på Trumps arrangementer inkluderer temperatursjekk av de fremmøtte, samt utdeling av håndsprit og ansiktsmasker. «You know what, that’s been a very safe and responsible thing to do. That’s what we’ve done from the beginning of this.»

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også