Mer

  Biden kom best fra det i Cleveland

  Det er onsdag 30. september, den første tv-debatten er unnagjort, det er 34 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Slaget i Cleveland: Redaksjonen samler trådene etter den første TV-debatten mellom Donald Trump og Joe Biden i en splitter ny spesial av “2020” som ligger klar i din foretrukne podkastspiller i løpet av morgentimene. Du hører den her.

  • Et knippe delstatsmålinger: Ifølge Quinnipiac leder Biden over Trump i Georgia med tre prosentpoeng (50% – 47%). Fra University of Massachusetts at Lovell meldes det at Trump leder med fire poeng i Texas (50% – 46%). I New Hampshire leder Biden med ni poeng (53% – 44%), mens det er svært jevnt i North Carolina (Trump 49% – Biden 48%).

  1. Første TV-debatt unnagjort

  Det ble både kaotisk og opphetet da Donald Trump og Joe Biden møttes til første runde på debattscenen i Cleveland, Ohio, natt til onsdag. Trump ble flere ganger anmodet om å unngå avbrytelser i det som var 90 minutter preget av mye stakkato. Moderator Chris Wallace hadde tidvis sin fulle hyre med å holde kontrollen på de to kandidatene.

  Biden kom best fra det, og Trump klarte ikke å gjøre det han måtte i denne debatten for å snu dynamikken. Vi kommer tilbake med mer, men ta deg først tid til å høre debattspesialen overfor.

   

  2. Biden/Harris kunngjorde skattemeldingene sine

  Kun timer før den første av høstens tre presidentdebatter gikk av stabelen kunngjorde Joe Biden sin skattemelding for 2019. Der kom det frem at den tidligere visepresidenten, sammen med sin kone Jill Biden, betalte rundt 300 000 dollar i føderal skatt i fjor. Kamala Harris og hennes ektemann, Doug Emhoff kunngjorde også sine tall, og Biden/Harris har med det offentliggjort henholdsvis 22 og 16 år med skattemeldinger.

  Temaet “skatt” har vært stikkordet for nyhetsbildet i det politiske USA siden New York Times slapp Donald Trumps skattedetaljer på søndag, og timingen fra Biden-campen er upåklagelig i så måte.

  Tall fra NewsWhip bekrefter også at Times-saken har vært et hett tema på nett de siste par dagene. Med fire millioner klikk har saken allerede flere interaksjoner enn noe annet avisen har skrevet hittil i år. Av de ti heteste nyhetssakene som slapp i tidsrommet søndag til mandag var 7 av de knyttet til saken om avsløringene gjort av New York Times.

  3. Over 1 million har allerede stemt

  Ifølge en CNN-måling som har spurt valgfunksjonærer i 20 delstater har 1,2 millioner allerede avgitt sin stemme til valget 3. november. 800 000 av disse stemmene har blitt avgitt i de delstatene som regnes for å være blant de jevneste i presidentvalget.

  I Wisconsin har mer enn 308 000 allerede forhåndsstemt, mens over 275 000 har gjort det samme i North Carolina. Disse to statene utgjør med det nesten halvparten av de registrerte forhåndsstemme i undersøkelsen. Videre følger Minnesota med 75 000, Georgia med 67 000 og Florida og Michigan med henholdsvis 34 000 og 28 000.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også