Mer

  McConnell har stemmene som trengs

  Det er onsdag 23. september, det er en uke (!) igjen til den første tv-debatten, 41 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Vi har spilt inn en ny episode av 2020 («Debattspesial med historiske tilbakeblikk») som du må få med deg. Vi har også spilt inn en egen Patreon-spesial om den siste utviklingen i kampen om å fylle Ruth Bader Ginsburgs høyesterettssete.
  • Antallet amerikanere som har dødd av koronaviruset har nå passert 200.000.
  • Michael Bloomberg og hans team har samlet inn over 16 millioner dollar som skal brukes til å betale ned utestående bøter og rettsgebyr for tidligere straffedømte i Florida slik at de skal kunne få tilbake stemmeretten. 32.000 straffedømte får hjelp til nedbetalinger.
  • Ifølge en ny undersøkelse fra Morning Consult er det lite sannsynlig at det finnes mange “sjenerte” Trump-velgere som ikke tør eller ønsker å si til meningsmålere at de vil stemme på Trump i 2020.

  1. Romney og Gardner går for å fylle setet

  Donald Trump skal offentliggjøre hvem han vil nominere til Høyesterett lørdag. Det ventes at han vil velge den svært konservative dommeren Amy Coney Barrett, men han skal også møte en annen aktuell kandidat, Barbara Lagoa, i Florida fredag.

  Tirsdag sa både Colorado-senator Cory Gardner (R) og Utah-senator Mitt Romney (R) at de ville godta å stemme over en Høyesterettsnominasjon før valget i november.

  Dermed har majoritetsleder Mitch McConnell de stemmene han trenger for å få gjennom en ny høyesterettsdommer. Det forventes at prosessen vil gå svært raskt etter at Trump har offentliggjort sin kandidat til vervet.

  2. Målinger

  I Georgia ligger Joe Biden og Donald Trump helt likt, med 47 % hver, på en ny måling for Atlanta Journal Constitution.

  Det er også 47-47 i Iowa, på en måling for Des Moines Register.

  I Michigan leder Biden 46-41 over Trump på en ny måling fra MRG.

  3. Stalltips til representantenes hus

  Valganalytiker Jon Henrik Gilhuus er i gang med sin gjennomgang av de utsatte setene i årets kongressvalg.

  I år er det såpass mange vippedistrikter at vi har delt stalltipsene for disse valgene i fire artikler.

  På AmerikanskPolitikk.no kan du nå lese Jon Henriks grundige stalltips for henholdsvis de nordøstlige delstatene, der han spår ett sete netto gevinst for republikanerne, og for sørstatene, der det spås to seter netto gevinst for demokratene. De kommende dagene kan du lese tips også for midtvesten og for delstatene lengst i vest.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også