Mer

  Koronakrangel og Adelson-cash

  Det er fredag 18. september, det er 12 dager igjen til den første tv-debatten, 46 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  1. Korona-krangel

  Onsdag la Trump skylden for USAs høye smittetall på demokratisk styrte delstater, og sa at dersom man holder de “blå” delstatene utenfor regnestykket, så ligger USA langt bedre an enn mange andre land. “If you take the blue states out, we’re at at a level that I don’t think anybody in the world would be at. We’re really at a very low level but some of the states — they were blue states, and blue-state management,” sa Trump.

  Trump sa tirsdag at direktør for Centers for Disease Control Robert Redfield tok feil da han sa at en potensiell koronavaksine ikke ville være tilgjengelig for offentligheten før tidligst i midten av 2021. “It’s just incorrect information. That is incorrect information,” var presidentens kommentar.

  2. Adelson til unnsetning

  Casinomagnat og republikansk superdonor Sheldon Adelson skal planlegge å bruke mellom 20 og 50 millioner dollar i det som beskrives som et desperat siste forsøk på å hjelpe Donald Trump til seier over Joe Biden.

  Adelsons nærmeste skal de siste dagene ha vært i tett kontakt med Det republikanske partiet for å avgjøre hvor midlene vil utgjøre størst forskjell i valgkampinnspurten.

  3. Målinger

  Det er kommet nye delstatsmålinger en rekke steder:

  I Wisconsin leder Biden 52-46 på en måling, og 51-42 på en annen, i Minnesota leder Biden 57-41, og i Florida er det så godt som dødt løp med 43 % til Biden og 42 % til Trump.

  I Arizona leder Biden 48-44 på én måling, og 45-40 på en annen, mens i North Carolina leder Biden 45-43 og 46-43 over Donald Trump.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også