Mer

  Bloomberg åpner lommeboka og målingene spriker

  Det er mandag 14. september, det er 15 dager igjen til den første tv-debatten, 50 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • (ICYMI: Før helga slapp redaksjonen første runde med stalltips denne høsten! Du kan få med deg artikkelen her, eller sette på den nyeste episoden av “2020” der du lytter til podkaster.)
  • I debatt mot sin utfordrer Sara Gideon før helga, nektet senator Susan Collins (R-Maine) å svare på hvem hun vil stemme på i presidentvalget. Hun har tidligere sagt at hun ikke stemte på Donald Trump i 2016.

  1. Bloomberg åpner lommeboka

  Tidligere New York-borgermester og ex-2020-kandidat Michael Bloomberg sier at han vil bruke 100 millioner dollar, altså rundt 1 milliard norske kroner, på valgkamp for Joe Biden i Florida. Avgjørelsen skal han ha tatt etter at det ble meldt at Donald Trump vurderte å bruke en tilsvarende sum av sine egne penger i valgkampens siste uker.

  Bloomberg sa da han var aktiv presidentkandidat at han var åpen for å bruke opp til 200 millioner dollar på å sikre at man kunne slå Donald Trump i november, uansett hvem som endte opp som demokratenes utvalgte. Han har fått skarp kritikk fra mange hold den siste tiden for at han ikke har vært mer på banen for å følge opp løftet sitt. Nå har han gjort noe med det.

  Også i Florida: Delstatens høyesterett har avgjort at myndighetene kan kreve at tidligere straffedømte betaler alle sine utestående bøter og saksomkostninger før de kan få tilbake stemmeretten etter soning.

  2. Biden leder, men målingene spriker

  Joe Biden leder med ti prosentpoeng nasjonalt på en ny måling for Yahoo News, 49 % mot Trumps 39 %. På en måling gjort for FOX News leder Biden med fem prosent, 51 % mot 46 %, og på en måling utført av Rasmussen leder Biden med bare to prosentpoeng, 48 % mot 46 %.

  Joe Biden leder over Trump i fire vippestater på en ny måling for New York Times. Biden leder 50-41 i Minnesota, 46-42 i Nevada, 45-42 i New Hampshire og 48-43 i Wisconsin. Han leder også 50-41 i Minnesota på en måling for CBS/YouGov.

  I Arizona leder Biden 47-44 på én måling, og 50-48 på en annen.

  3. Roger Stone mener Trump bør holde på makten

  I et intervju med Alex Jones sa tidligere Trump-rådgiver Roger Stone at han mener presidenten bør ty til en rekke drastiske grep for å forhindre at han mister makten ved hjelp av det Stone omtaler som valgfusk.

  Blant eksemplene Stone nevnte var å beslaglegge valgsedler, innføre unntakstilstand for å kunne gjøre massearrestasjoner, og å fysisk blokkere adgang til valglokaler.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også