Mer

  Jevnt i Florida, mens Biden girer opp i Georgia

  Det er onsdag 9. september, det er 20 dager igjen til den første tv-debatten, 55 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først, noen målinger:

  • Det er jevnt i Pennsylvania: En ny Susquehanna Polling & Research-måling gir Joe Biden en liten ledelse over Donald Trump, 44% – 42%. Real Clear Politics sitt gjennomsnitt i “The Keystone State” viser en Biden-luke på 3,9 poeng, 48,3% – 44,4%.
  • “Toss-up” i Florida: 48% – 48% ble utfallet av en fersk NBC News/Marist-måling for perioden 31. august til 6. september. Jevnt er det også på målingsgjennomsnittet til RCP, med kun 1,4 poeng i favør Biden, 47,8% – 46,4%.

  1. Trump villig til å bruke egne midler

  “My Campaign spent a lot of money up front in order to compensate for the false reporting and Fake News concerning our handling of the China Virus.” Slik ga Donald Trump svar på tiltale etter at den økonomiske ledelsen kampanjen hans lenge har hatt over Biden, nå har blitt marginalisert. Hele 800 millioner dollar, av de 1,1 milliardene som har blitt samlet inn sammen med RNC frem til juli, skal nå være brukt opp. Bidens kampanje skal ha brukt nærmere 400 millioner, og dermed skal den tidligere visepresidentens kampanje ha vært nær ved å matche Trump finansielt i slutten av juli.

  Trump-kampanjens forbruk er én del av forklaringen til at den økonomiske kampen har jevnet seg ut. En annen faktor skyldes at Biden virkelig har fått sving på innsamlingsmaskina inn mot høsten. Kampanjen hans hentet, sammen med DNC, inn hele 365 millioner dollar i august. Trump-kampanjen har fortsatt til gode å offentliggjøre sine august-tall.

  Før presidenten satte kursen mot Florida tirsdag ble han spurt av en reporter om hvor mye han selv var villig til å bruke: “Whatever it takes, we have to win.” Ifølge Bloomberg skal Trump ha diskutert mulighetene for å bruke opp mot 100 millioner dollar fra egen lomme.

  2. Biden girer opp i Georgia

  Ifølge Atlanta Journal Constitution har Joe Bidens kampanje knyttet til seg elleve nye medarbeidere i et forsøk på å kapre delstaten som republikanske presidentkandidater har kontrollert siden 1996. Det republikanske hegemoniet er imidlertid langt ifra trygt denne gangen, noe flere målinger har vist. Gjennomsnittet hos Real Clear Politics sier 1,3 poeng i favør Trump, 46,3% – 45%.

  Bidens Georgia-kampanje startet opp i juli med fem strateger. De elleve nye stillingene inkluderer nå sjefer for blant annet kommunikasjon, data, digitalisering og beskyttelse av velgeres rettigheter.

  3. Det nasjonale gjennomsnittet

  Ifølge FiveThirtyEight sin modell leder nå Joe Biden med 7,5 prosentpoeng over Donald Trump nasjonalt, 50,5% – 43%.

  Gjennomsnittet hos RealClearPolitics viser et lignende bilde. Her leder Biden med 7,1 poeng, 49,9% – 42,8%.

  På bettingmarkedet viser modellen til RCP at Biden nå har åpnet opp en luke til Trump igjen, etter at Bidens ledelse var blitt estimert til bare 0,5 poeng hos bookmakerne 2. september. 8. september hadde Biden nå bygget opp igjen ledelsen til 6,1 poeng, 53% – 46,9%.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også