Mer

  Trump i Kenosha, Markey over Kennedy i Massachusetts

  Det er onsdag 2. september, det er 62 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Det var et spennende primærvalg for senatssetet til demokraten Ed Markey fra Massachusetts i natt. Han ble utfordret av Joe Kennedy III, barnebarnet til Robert F. Kennedy. Markey (74) vant, og Kennedy (39) ble dermed den første Kennedyen som har tapt et delstatsvalg i Massachusetts. Du leser mer her.
  • Russiske journalister skal ha oppdaget informasjon fra valgbøkene i Michigan på nettsidene til en russisk hacker. Det er foreløpig uklart hva det er mulig å foreta seg med dette.

  https://twitter.com/juliaioffe/status/1300771489847955456?s=20

  • I helgen ble kjent at visepresident Mike Pence i november 2019 skal ha blitt bedt om å holde seg i beredskap for å midlertidig overta presidentembetet dersom Donald Trump måtte i narkose under et uanmeldt besøk på Walter Reed sykehus. I går nektet Trump på Twitter for at han skal ha hatt en serie drypp. Før Trumps tweet hadde imidlertid ingen medier meldt hvilken medisinsk tilstand det skal ha vært snakk om…

  1. Trump i Kenosha

  Donald Trump besøkte tirsdag kveld norsk tid Kenosha, Wisconsin der det har vært uro og opptøyer etter at en politimann skjøt og skadet Jacob Blake, en svart mann, i forrige uke. Trump sa før han reiste at familien til Blake hadde ønsket å involvere advokater i et mulig besøk og at han derfor ikke kom til å møte dem.

  Mandag ble Trump intervjuet av Laura Ingraham på FOX News om situasjonen i Kenosha og sammenlignet blant annet polititjenestemenn som skyter mennesker uten grunn med å ha en dårlig dag på golfbanen. Han kalte også Black Lives Matter-bevegelsen en marxistisk og diskriminerende organisasjon.

  2. Bidens tale

  Joe Biden holdt mandag en tale i Pittsburgh, Pennsylvania, der han gikk til frontalangrep på Donald Trump og kom med kraftfulle tilbakevisninger av Trumps talepunkter mot seg selv.

  “Donald Trump failed to protect America, so now he’s trying to scare America,” sa Biden.

   

  På sosiale medier, spesielt på høyresiden, deles i etterkant av talen svært korte klipp som er ment å skape inntrykk av at Bidens tale var usammenhengende og at Biden fremsto forvirret.

  3. Fortsatt gode tall for Biden

  Joe Biden knuste tidligere innsamlingsrekorder i august. Kampanjen og ulike politiske komiteer tilknyttet det demokratiske partiet har samlet inn over 300 millioner dollar i årets åttende måned.

  Biden leder med 44 % mot Donald Trumps 39 % i Nevada på en ny måling fra University of Nevada Las Vegas

  I Georgia leder Joe Biden snaut, med 47 % mot Donald Trumps 46 %, på en måling fra PPP.

  I en måling gjort for bladet Military Times sier 43 % av de spurte, som alle er i aktiv militærtjeneste, at de vil stemme på Joe Biden, mens 37 % sier at de vil stemme på Donald Trump.

  4. Nøkkelstater kan ikke åpne forhåndsstemmer

  Et tjuetalls delstater har regler som tillater at forhåndsstemmer åpnes og at man begynner verifiseringsprosesser etc. før selve valgdagen. Blant delstatene som imidlertid ikke tillater dette er Pennsylvania, Michigan og Wisconsin, tre delstater som kan være helt avgjørende for valgresultatet og som alle tre allerede ser store mengder poststemmer. Nå forsøker lokale myndigheter flere steder å få endret disse reglene i tide til november.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også