Mer

  Trump aksepterte presidentnominasjonen, langet ut mot Biden

  Det er fredag 28. august, republikanernes landsmøte er gjennomført, det er 67 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Lang Trump-tale rundet av landsmøtet

  Torsdag kveld avsluttet Donald Trump republikanernes fire dager lange landsmøte med å akseptere presidentnominasjonen.

  Talen kan samtidig beskrives som en verbal kanonade mot demokratene og deres kandidat, Joe Biden.

  Donald Trumps 70 minutter lange tale ble holdt til et entusiastisk publikum på 1 500 deltakere foran Det hvite hus. Det ble ikke brukt ansiktsmasker, og arrangementet ser ut til å ha brutt en rekke korona-retningslinjer.

  Mye av Trumps budskap var angrep på Bidens mangeårige politiske karriere («47 år» har vært som et refreng på landsmøtet), og Trump beskyldte ham blant annet for å være en “trojansk hest” for den radikale venstresiden. Trump portretterte seg selv som kandidaten som skal forsvare de tradisjonelle amerikanske verdiene, og at den amerikanske kulturen vil bli ugjenkjennelig under Bidens styre.

  “Joe Biden is not the savior of America’s soul – he is the destroyer of America’s Jobs, and if given the chance, he will be the destroyer of American Greatness.”

  Vi kommer tilbake med mer om talen og landsmøtet i podkasten 2020.

  2. Biden og Harris langet ut mot Trump og Pence

  I forkant av Donald Trumps avslutningstale på landsmøtet torsdag, kommuniserte Joe Biden og visepresidentkandidat Kamala Harris hvert sitt budskap hvor de i tur og orden kom med krass kritikk mot president Trump og visepresident Pence.

  Harris, som hadde fått jobben med å levere den tyngste kritikken, var særlig skuffet over den manglende oppmerksomheten koronapandemien har fått gjennom et fire dager langt republikansk landsmøte. I tillegg kom det flere stikk mot Trumps mangel på handling i startfasen av pandemien. Harris uttalte seg også emosjonelt om Jacob Blake, som ble skutt flere ganger av politiet i Kenosha, Wisconsin på søndag.

  Biden slapp dessuten en uttalelse på sin hjemmeside, hvor særlig Mike Pence fikk unngjelde for talen han ga på landsmøtets tredje dag.

  3. Pelosi ønsker ikke TV-debatter

  Speaker of the House Nancy Pelosi (D-California 12. kongressdistrikt) holdt torsdag sin ukentlige pressebrief fra Capitol Hill. Der ytret hun blant annet et ønske om at Joe Biden ikke bør duellere mot Donald Trump i høstens planlagte presidentdebatter, i frykt for at presidenten skal bruke skitne triks.

  Pelosi begrunnet dette med at hun er redd debattene vil handle lite om politikk og mer om løgner og personangrep: “I wouldn’t legitimize a conversation with him nor a debate in terms of the presidency of the United States. I think that he’ll probably act in a way that is beneath the dignity of the presidency.”

  Debattene mellom Donald Trump og Hillary Clinton i 2016 ble brukt som eksempel, og Pelosi lanserte i stedet et forslag om separate scener hvor Biden og Trump kunne adressere velgerne om politiske spørsmål uten all kjeklingen. Hun erkjente imidlertid at Biden og hans kampanje er innstilt på å møte Trump til flere dueller frem mot valget. Dette bekreftet Biden også selv i etterkant av pressetreffet til Pelosi: “I am going to be the fact-checker on the stage while I’m debating him.”

  Det er lagt opp til fire debatter gjennom høsten:

  • 29. september, Cleveland, Ohio, (Trump vs. Biden)
  • 7. oktober, Salt Lake City, Utah, (Pence vs. Harris)
  • 15. oktober, Miami, Florida, (Trump vs. Biden)
  • 22. oktober, Nashville, Tennessee, (Trump vs. Biden)

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også