Mer

  Den omsorgsfulle Trump

  Det er torsdag 27. august, det er 68 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Mary Ann Mendoza, som skulle tale på landsmøtet tirsdag, ble tatt av programmet etter at hun tidligere på dagen i en tweet oppfordret sine mange følgere til å sette seg inn i antisemittiske konspirasjoner med tilknytning til QAnon. Mendoza mistet sønnen i en trafikkulykke i 2014 der en ulovlig innvandrer fyllekjørte og traff bilen Mendozas sønn satt i, og det var denne hendelsen hun skulle tale om på landsmøtet.
  • Den siste måneden har Joe Biden brukt mer enn dobbelt så mye penger som Donald Trump på TV-reklame, og de siste to ukene fem ganger så mye. Trump-kampanjen er ikke oppe med TV-reklamer i noen lokalmarkeder i USA den siste uka i august.

  1. Landsmøteonsdag

  Ett av hovedtemaene for talerne på landsmøtets tredje dag var Donald Trumps personlige egenskaper. En rekke talere, fra pressetalskvinne Kayleigh McEnany til visepresident Mike Pence, fortalte om en Donald Trump viser empati og omsorg, og som er en dreven leder.

  Et annet gjennomgangstema var abort. Flere talere omtalte spørsmålet i kontroversielle ordelag, og satte spørsmålstegn ved Joe Bidens status som katolikk på bakgrunn av hans standpunkt til abort.

  Mike Pence holdt en tale fokusert på Donald Trumps gode egenskaper, og en systematisk gjennomgang av farene ved å velge Joe Biden. Han viste til demonstrasjonene og opptøyene i flere byer de siste månedene, og sa at Biden ville støtte reduserte overføringer til politiet. “You won’t be safe in Joe Biden’s America,” advarte visepresidenten.

  2. Lovbrudd på landsmøtets andre dag

  Flere av innslagene på landsmøteprogrammet tirsdag innebar brudd på Hatch Act, loven som regulerer adgangen for statsansatte til å drive valgkamp, og som begrenser adgangen til å drive valgkamp fra føderal eiendom.

  Førstedame Melania Trump talte fra rosehagen ved det Hvite Hus, utenriksminister Mike Pompeo talte til landsmøtet fra embetsreise til Jerusalem, og Donald Trump selv benådet en straffedømt mann i et videoinnslag fra det Hvite Hus. Alle disse innslagene kan ifølge jurister være brudd på loven.

   

  3. Biden leder

  Joe Biden leder over Donald Trump i seks nøkkeldelstater på en ny måling fra CNBC/Change Research, men det er ikke mange prosentpoeng som skiller de to. Ledelsen er størst i Michigan, der Biden leder med seks prosentpoeng, og Wisconsin, der Biden leder med fem prosentpoeng.

  • Arizona: Biden 49 %, Trump 47 %
  • Florida: Biden 49 %, Trump 46 %
  • Michigan: Biden 50 %, Trump 44 %
  • North Carolina: Biden 48 %, Trump 47 %
  • Pennsylvania: Biden 49 %, Trump 46 %
  • Wisconsin: Biden 49 %, Trump 44 %

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også