Mer

  Fra dag to av republikanernes landsmøte

  Det er onsdag 26. august, dag to av republikanernes landsmøte er unnagjort, det er 69 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • En fersk måling viser at Joe Biden holder en knapp ledelse i Florida. En Public Policy Polling-måling har Biden på 48 % og Trump på 44 %.
  • Yahoo News rapporterer at 15,9 millioner seere fulgte åpningsdagen av republikanernes landsmøte, en nedgang på 28 % fra første dag i 2016. Demokratene hadde på sin side 18,7 millioner seere under dag 1 forrige uke.

  1. Dag 2 av republikanernes landsmøte

  Dag 2 av republikanernes landsmøte er unnagjort, og de som kom med bidrag tirsdag kveld inkluderte blant annet Donald Trumps barn, Eric og Tiffany Trump, senator Rand Paul (Kentucky), samt en tale fra utenriksminister Mike Pompeo i Jerusalem.

  Det var hovedtaler og førstedame, Melania Trump som avsluttet dag 2 med en tale fra Rosehagen i Det hvite hus. Foran et lite publikum fokuserte hun på problemene knyttet til rase og dro samtidig paralleller til sin egen fortid som immigrant. Førstedamen uttrykte også sympati med de som har blitt hardest rammet av koronaviruset, og talen var alt i alt av det forsonende slaget. “I don’t want to use this precious time attacking the other side because as we saw last week, that kind of talk only serves to divide the country further.”

  Donald Trumps bidrag kom via et forhåndsinnspilt klipp hvor presidenten benådet Jon Ponder, en bankraner fra Nevada, som senere har startet et program som skal hjelpe straffedømte inn i samfunnet igjen. Ponder ble først kjent med Trump under et arrangement i Det hvite hus, i forbindelse med National Day of Prayer tilbake i 2018.

  2. Michael Cohen fyrer løs mot Trump

  På samme måte som da Trump-kampanjen rullet ut et Biden-angrep under demokratenes landsmøte forrige uke har nå den demokratiske Super PACen “American Bridge 21st Century” gått til motangrep under republikanernes landsmøtet.

  Det er Donald Trumps tidligere mangeårige advokat, Michael Cohen som kommer med angrepene mot presidenten. Klippet skal sirkulere på både TV og sosiale medier gjennom ukens landsmøte. Trump-kampanjen har allerede sluppet en pressemelding hvor en talsmann går løs på Cohens kredibilitet: “If you believe anything Michael Cohen says I have a basement in Delaware to sell you.”

  3. Trump-vennlig Super PAC går “all-in” på økonomi

  “America First” er den største PACen som støtter Donald Trumps gjenvalg i høst, og nå satser denne gruppen tungt på at økonomien er det som skal få Trump gjenvalgt 3. november.

  Fra neste uke vil de gå i gang med et reklamekjøp til 18,6 millioner dollar i de viktige delstatene Florida, Wisconsin, Pennsylvania og North Carolina. Her skal 10 millioner alene brukes i North Carolina. Det skal være Joe Bidens evner til å få den amerikanske økonomien på fote igjen som vil bli trukket i tvil. Reklamen kommer i en periode hvor målinger har vist at avstanden mellom kandidatenes evner til å bedre økonomien har minket blant velgerne. Her har Trump hatt en fordel over Biden. En Economist/YouGov-måling ga Trump en seks poengs ledelse over Biden på spørsmål om håndtering av økonomien. En Reuters/Ipsos-måling viste uavgjort (47 % – 47 %) på et lignende spørsmål. Begge målingene ble foretatt i midten av august.

  “America first” mener at velgerne ønsker et større fokus på en økonomisk plan for de neste fire årene, all den tid koronaviruset har kneblet store deler av finansverdenen, og stjålet overskriftene de siste månedene. Ledigheten på 10,2 % er fremdeles høy, men har beveget seg i riktig retning siden april.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også