Mer

  Fra dag 1 av republikanernes landsmøte

  Det er tirsdag 25. august, det er 70 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Kellyanne Conway, en av president Trumps nærmeste rådgivere helt siden valgkampen i 2016, har sagt opp stillingen sin i Det hvite hus for å tilbringe mer tid med familien.
  • Joe Biden ser ut til å ha fått en liten stigning på meningsmålingene etter demokratenes landsmøte i forrige uke

  1. Dag 1 av republikanernes landsmøte

  Etter at delegatene formelt nominerte Donald Trump talte han uannonsert til delegatene live fra Charlotte, North Carolina. Trump gjentok blant annet sin påstand om at dersom han ikke vinner valget, er det fordi valget er rigget.

   

  Selve hovedprogrammet ble i stor grad gjennomført fra et auditorium i Washington DC, med enkelte taler tatt opp på forhånd andre steder.

  Flere talere gjennom kvelden omtalte Covid-19-pandemien i fortid, og fremmet påstander om at Donald Trump var den eneste som tok koronaviruset på alvor tidlig.

  Mange talere, blant dem kongressmedlem Jim Jordan (Ohio, 4. kongressdistrikt), fokuserte på Trumps personlige egenskaper og fortalte om situasjoner der Trump opptrådte med empati og medfølelse privat. Den andre gjennomgående tråden var å tegne Joe Biden som kontrollert av den radikale venstresiden.

  Tidligere South Carolina-guvernør og FN-ambassadør Nikki Haley holdt en av kveldens lengste taler, og kom med skarpe utfall mot Barack Obama og Joe Biden, både på utenrikspolitikk og økonomisk vekst. Talen beskrives samtidig som en av kveldens sterkeste fra flere hold, og Haley sees som en potensiell 2024-kandidat for republikanerne.

  Kvelden ble avsluttet med presidentens eldste sønn Donald Trump jr. og senator Tim Scott (R-South Carolina). Trump leverte et kraftig forsvar for farens presidentperiode og krasse angrep på Joe Biden, som han kalte “Loch Ness-monsteret i sumpen [Washington DC]”

  2. Ingen ny politikk fra RNC

  Det republikanske partiet har vedtatt å ikke vedta noen ny politisk plattform på årets digitale landsmøte, og at man viderefører plattformen fra 2016.

  I en resolusjon fra den republikanske nasjonale komiteen (RNC) erklæres det entusiastisk og sterk støtte for Donald Trump og hans politikk, og en full avvisning av politikken som ble ført av “The Obama-Biden Administration” og politikken som føres av Det demokratiske partiet i dag.

  3. Republikanere for Biden

  Over tjue tidligere republikanske kongressmedlemmer kunngjorde mandag sin støtte til initiativet “Republikanere for Biden”, som er lansert av Biden-kampanjen for å nå republikanske velgere foran valget i november. Den mest profilerte i gruppen er tidligere Arizona-senator Jeff Flake, som har vært sterkt kritisk til Trump.

  4. Andre runde i Oklahoma

  På AmerikanskPolitikk.no har vår valganalytiker Jon Henrik Gilhuus nå oppe en sak om republikanernes nominasjon i Oklahomas 5. kongressdistrikt. I distriktet som republikanerne tapte til demokratene med knappest mulig margin i 2018, møtes Terry Neese og Stephanie Bice i andre runde av nominasjonsvalget, som avgjøres natt til onsdag.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver mandag, onsdag og fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også