Mer

  Biden aksepterte nominasjonen og tegnet et bilde av Amerika etter Trump

  Det er fredag 21. august, det er 74 dager igjen til presidentvalget, 3 dager igjen til det republikanske landsmøtet, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Patreon-støttespillere har fått en daglig podkast om demokratenes landsmøte. Det fortsetter vi med under republikanernes landsmøte. Podkasten «2020» oppsummerer landsmøtet i helgen.
  • Biden leder knapt i Pennsylvania. En Morning Call/Muhlenberg College-måling gir den tidligere visepresidenten en ledelse på 49% – 45% over Trump.
  • Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon ble i går arrestert og siktet for bedrageri etter at midlene fra en GoFundMe-kampanje ble brukt til å dekke personlige utgifter. “We build the wall”-kampanjen var et privat tiltak som skulle finansiere deler av grensemuren mot Mexico.

  1. Biden aksepterte nominasjonen og tegnet et bilde av Amerika etter Trump

  Joseph Robinette Biden, Jr. (77) aksepterte i natt formelt Det demokratiske partiets presidentnominasjon. Han leverte samtidig den viktigste talen i sin politiske karriere.

  https://twitter.com/DemConvention/status/1296642232443981826

  Den røde tråden i Bidens tale kan oppsummeres som en lovnad om at det er lys i enden av den mørke tunnelen Amerika befinner seg i. Ispedd en passe dose personlige anekdoter, Obama-ros, og Trump-kritikk. Biden snakket om et Amerika med muligheter for alle som en samlende visjon, med samhold og fremgang fremfor smålighet og splittende politikk.

  https://twitter.com/DemConvention/status/1296649633058492417

  2. 2016 vs. 2020: Hva sier de nasjonale målingene?

  I et forsøk på å sette kampen mellom Donald Trump og Joe Biden i perspektiv har Kyle Kondik sammenlignet et utvalg nasjonale målinger fra før landsmøtene i 2016 og nå i 2020. Kondik er sjefredaktør for Sabato’s Crystal Ball ved University of Virginia’s Center for Politics. Det er CNN, Marist Polls, Monmouth og Pew Research som står for målingene.

  Kondik peker særlig på 3 funn i sammenligningen av tallene:

  1. Begge partier står mer samlet denne gangen. Dette blir eksemplifisert med senator Ted Cruz (R-Texas) sin opptreden på republikanernes landsmøte i 2016, hvor han ble buet av scenen for ikke å gi sin støtte til Donald Trump. På demokratenes landsmøte var det på sin side amper stemning blant Bernie Sanders sine støttespillere da partiet skulle nominere Hillary Clinton. Selv om hverken Clinton (D – 88%) eller Trump (R – 87%) var direkte upopulære kandidater virker partistøtten å være enda sterkere for Biden (D – 95%) og Trump (R – 93%) i 2020.
  2. Biden har tilsynelatende fått flere uavhengige velgere med på laget enn det Clinton klarte i 2016. Støtten fra uavhengige trenger ikke alltid ha like mye å si. Obama vant for eksempel gjenvalg i 2012 selv om han tapte kampen om de uavhengige. Samtidig viste valgdagsmålingen fra valget i 2016 at Trump vant denne velgergruppen med fire poengs margin, og var en bidragsytende faktor til at han vant. Det blir likevel gjort et poeng ut av forskjellen fra 2016 til 2020. Clinton fikk støtte fra 40% av de uavhengige i 2016, mens Trump fikk 38%. I 2020 viser gjennomsnittet at Trump har 39%, mens Biden ligger på 51%.
  3. Republikanerne og demokratene tiltrekker seg flere velgere samlet sett nå enn hva de gjorde i 2016. målingene viser at færre velgere sitter på gjerdet denne gangen, og færre stemmer på tredjepartikandidater. i 2016 ble 13% snittet i kategorien “andre”. I 2020 har dette blitt mer enn halvert til 6%, noe som kan tyde på at velgerne er mer komfortable med partienes kandidater.

  Det konkluderes med at målinger på ingen måte forteller hele sannheten om tingenes tilstand. Valget er fortsatt et godt stykke unna, og x-faktorer som oppmøte og koronasituasjonen kan spille inn.

  3. Pelosi for Kennedy i Massachusetts

  Torsdag fikk representant Joe Kennedy III (D-Massachusetts, 4. kongressdistrikt) speaker Nancy Pelosi sin støtteerklæring i hans forsøk på å nå Senatet i november. Sittende Massachusetts-senator og Kennedys motstander i primærvalget 1. september, Ed Markey gratulerte Kennedy for støtteerklæringen: «Any candidate would be proud to have her endorsement, and I congratulate Congressman Kennedy on securing her support.”

  Kennedy og Markey har vært i opphetede debatter så langt og ifølge Boston Globe er racet en jevn affære. Siste måling viser Markey på 44% og Kennedy på 42%, godt innenfor målingens feilmargin på +/- 4,2 poeng. RealClearPolitics sitt gjennomsnitt viser dødt løp: 44,8% – 44,8%.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen . Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også