Mer

  Biden offisielt nominert

  Det er onsdag 19. august, det er 76 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Seertallene fra demokratenes første dag med landsmøte er publisert. Ifølge Los Angeles Times var seersnittet på 18,7 millioner. Det er en merkbar nedgang fra de 25,9 millionene som fulgte med under åpningsdagen i 2016.

  1. Demokratenes landsmøte – dag 2

  Landsmøtets andre dag er unnagjort, og Joe Biden ble offisielt nominert som partiets kandidat. Biden ble nominert gjennom en virtuell “Roll Call” hvor delegatene ble annonsert via videoklipp fra 57 delstater og territorier.

  https://twitter.com/DemConvention/status/1295905238776459268

  https://twitter.com/DemConvention/status/1295930244831076354

  Hovedtaler for kvelden var ikke én, men hele 17 ulike og fremadstormende demokrater med verv på ulike nivå. I tillegg kom det også taler fra Senatets minoritetsleder, Chuck Schumer (New York), representant Alexandria Ocasio-Cortez (D- New York, 14. kongressdistrikt), tidligere utenriksminister og 2004-presidentkandidat John Kerry, samt bidrag fra Bill Clinton og Jimmy Carter. Kvelden ble rundet av med en tale fra Jill Biden.

  2. Postverket fredes til etter valget

  Tirsdag kom det en oppdatering fra Postmaster General, Louis DeJoy angående den anspente situasjonen rundt USPS sin kapasitet før høstens valg.

  DeJoy understreket blant annet at større operasjonelle endringer og kostnadskutt vil bli satt på vent til etter valget. Dette skal gjøres for å unngå at det skapes et inntrykk av et post-system som på noen som helst måte påvirker valget. Før denne oppdateringen kom hadde DeJoy allerede blitt blitt kalt inn for å vitne overfor Senatet og Huset senere i uken.

  I slutten av juli meldte USPS fra til 46 delstater, i tillegg til Washington, D.C., om at postverket ikke kunne garantere at poststemmer ville komme frem tidsnok til å bli med i opptellingen. Det er ikke kjent hvilke endringer som har blitt gjort siden dette varselet ble sendt, men DeJoy kunne understreke følgende i pressemeldingen: «The Postal Service is ready today to handle whatever volume of election mail it receives this fall.»

  3. “What happened to Joe Biden?”

  I sitt hittil siste angrep på Joe Biden har Trump-kampanjen nå sluppet en reklamesnutt som trekker den tidligere visepresidentens mentale kapasitet i tvil.

  “What happened to Joe Biden?” vil dominere reklameplassen på YouTube parallelt med demokratenes fire dager lange landsmøte. Ifølge Axios skal dette koste Trump-kampanjen et høyt syvsifret beløp med dollar. Tidligere under kampanjen skal visstnok flere av Trumps rådgivere vært tilbakeholdne til å angripe Bidens mentale helse, da de fryktet at dette potensielt kunne skade oppslutningen blant eldre velgere. Denne kursen har imidlertid ikke blitt fulgt.

  Reklamen er enda et eksempel på kjeklingen mellom de to kandidatenes psykiske og fysiske forutsetninger for presidentembetet. Trump-kampanjen hevder at velgerne er bekymret for Bidens mentale evner til å utføre jobben. Samtidig svarer Biden-leiren med å vise til en Monmouth-måling fra juli der det kommer frem at 52% mener at Biden har de nødvendige mentale og fysiske forutsetningene, sammenlignet med Trumps 45%.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også