Mer

  Demokratenes landsmøte: Michelle Obama imponerte, republikanere mot Trump

  Det er tirsdag 18. august, det er 77 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Cook Political Report endret i går sin vurdering av senatsvalget i South Carolina fra “likely Republican” til “lean Republican”, og mener altså at utfordrer Jaime Harrison (D) nå har en noe større mulighet for å slå sittende senator Lindsey Graham. Tidligere har også Real Clear Politics endret sin vurdering av akkurat dette valget fra “lean Republican” til “toss-up”.

  1. Michelle Obama mot Trump

  Kveldens hovedtaler var tidligere førstedame Michelle Obama, og hun var langt skarpere i sine utfall mot Donald Trump enn hun har vært tidligere.

  “Trump er feil president for landet vårt,” og “han kan ikke gjøre jobben”, sa Obama, før hun kom med en innstendig oppfordring om å bruke stemmeretten og gjøre sitt beste for å sørge for at stemmene telles.

  https://twitter.com/DemConvention/status/1295555505985921061?s=20

  https://twitter.com/DemConvention/status/1295555653705105412?s=20

  2. 30 sekunders stillhet

  Brødrene til George Floyd, som ble drept av politiet i Minneapolis i mai, sa noen ord på sendingen og introduserte “a moment of silence”, en 30 sekunder lang videomontasje uten lyd.

  https://twitter.com/DemConvention/status/1295536425413292032?s=20

  3. Republikanere taler på demokratenes landsmøte

  Tidligere Ohio-guvernør John Kasich (R) var blant talerne på landsmøtets første kveld, det samme var tidligere New Jersey-guvernør Christine Todd Whitman (R), tidligere guvernørkandidat fra California Meg Whitman (R) og tidligere kongressmedlem Susan Molinari (R).

  “Amerika står ved et veiskille,” sa Kasich i sin tale, som var filmet fra et veikryss. Kasich sa også at han ikke er redd for at Joe Biden skal svinge kraftig til venstre i sin politikk. “No one pushes Joe around,” sa han, med klar adresse til den progressive fløyen av Det demokratiske partiet.

  4. Målingene svinger

  Joe Bidens ledelse over Donald Trump nasjonalt krymper til fire prosentpoeng på en ny måling fra CNN. Biden leder med 50 % mot Trumps 46 % på målingen.

  Biden leder imidlertid trygt over Trump med 54 % mot 44 % på en måling gjort for ABC/Washington Post

  I North Carolina ligger Biden og Trump helt likt med 47 % hver på målingen fra ECU. På den forrige tilsvarende målingen fikk Biden 45 % og Trump 44 %

  5. Overraskelser i primærvalget

  På AmerikanskPolitikk.no fortsetter vår valganalytiker Jon Henrik Gilhuus sin gjennomgang av primærvalgene på delstatsnivå.

  I Puerto Rico tapte sittende guvernør Wanda Vasquez primærvalget, etter et kaos av en valgdag og et nytt forsøk. Les mer om primærvalget her.

  I Florida er det noen kongressrepresentanter som ikke tar gjenvalg, og et par stykker som utfordres i tette primærvalg. Det er primærvalg i Florida natt til onsdag norsk tid.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også