Mer

  Landsmøtesesongen er igang

  Det er mandag 17. august, det er 78 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • “Jeg vurderer å sparke alle,” sa president Trump i går på spørsmål om han har vurdert å gi forsvarsminister Mark Esper sparken.
  • Trump sa også i går at han vil vurdere å benåde Edward Snowden, den tidligere NSA-analytikeren som er siktet etter å ha lekket hemmelige dokumenter om ulovlig overvåkning fra amerikanske myndigheter.

  1. Postbråket fortsetter

  Det amerikanske postvesenet (USPS) har sagt at de vil stoppe flytting og fjerning av postkasser fram til etter valget, men striden om poststemmegivning og finansiering av postvesenet pågår fortsatt for fullt.

  The House Oversight Committee (tilsv. Kontroll- og konstitusjonskomiteen) har kalt inn til hastehøringer om situasjonen i USPS, og invitert den nasjonale postsjefen (Postmaster General) Louis DeJoy og styreleder for USPS Robert Duncan til å forklare seg for komiteen 24. august.

  Speaker of the House Nancy Pelosi ønsker nå at medlemmene av Representantenes hus – som i utgangspunktet har pause i august – kommer tilbake for å forsøke å finne løsninger på situasjonen.

  2. Demokratenes landsmøte starter i natt

  Demokratenes digitale landsmøte begynner i natt, og en hel rekke profilerte demokrater skal tale til landsmøtet mellom klokka 3 og 5 norsk tid de kommende nettene.

  I natt skal blant andre senator Amy Klobuchar, New York-guvernør Andrew Cuomo, Michigan-guvernør Gretchen Whitmer og senator Bernie Sanders tale, før kveldens hovedtaler, tidligere førstedame Michelle Obama.

  Du kan streame sendingen her.

  Trump-kampanjen har brukt store summer på reklameplass på en rekke digitale flater under demokratenes landsmøte, blant annet på Youtubes toppbanner, FOX News’ og Wall Street Journals nettsider.

  Torsdag, noen timer før Bidens tale, skal Donald Trump tale i Old Forge, Pennsylvania, noen kilometer fra Bidens barndomshjem i Scranton. Temaet: “Joe Biden’s record of failure”.

  3. Biden leder

  Joe Biden holder en trygg ledelse over Trump på en nasjonal måling gjort for NBC og Wall Street Journal, 50 % mot 41 %. På tilsvarende måling i mai ledet imidlertid Biden med hele 11 prosentpoeng, 51 % mot 40 %.

  På CBS’ Battleground Tracker-modell leder Joe Biden i stater med til sammen 279 valgmannsstemmer, mens Donald Trump leder i stater verdt til sammen 163 valgmannsstemmer. Det kreves 270 valgmannsstemmer for å vinne.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver mandag, onsdag og fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også