Mer

  Kamala ga innsamlingsboost

  Det er fredag 14. august, det er 81 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Twitter-kontoen til den tidligere republikanske presidentkandidaten Herman Cain, som døde av Covid-19 i slutten av juli, er fortsatt i aller høyeste grad aktiv, og har twitret en rekke angrep på Joe Biden og Kamala Harris.
  • Fått med deg Biden-Harris-spesialen av 2020 enda? Du hører den her.

  1. Harris skal være “the last voice in the room”

  Joe Bidens kampanje samlet inn over 26 millioner dollar de første 24 timene etter at det ble kjent at han hadde valgt Kamala Harris som sin visepresidentkandidat. Det er en dobling av tidligere døgnrekorder.

  Natt til torsdag norsk tid var Biden og Harris for første gang sammen på scenen etter offentliggjøringen. Biden la i sin tale vekt på at Harris er høyt kvalifisert, og klar til å ta over fra dag én, dersom det skulle vise seg å bli nødvendig.

  Ifølge en meningsmåling fra Reuters/Ipsos er nesten ni av ti spurte demokrater fornøyd med valget av Harris som visepresidentkandidat. Harris er på målingen også mer populær enn Joe Biden blant både kvinner og unge velgere.

  2. Blokkerer koronamidler for å hindre poststemmegivning

  Forhandlingene om en ny koronapakke står i stampe, og Donald Trump sa torsdag at grunnen er at de republikanske forhandlerne ikke kommer til å innfri demokratenes krav om økte bevilgninger til postvesenet (USPS) som kan hjelpe etaten å forberede seg på omfattende poststemmegivning ved valget i november.

  Trump og andre republikanere har i lang tid vært kritiske til poststemmegivning og beskrevet det som svært utsatt for svindel, til tross for at det er lite som tyder på at denne formen for valgfusk er spesielt utbredt.

  Joe Biden slo tilbake umiddelbart og sier at Trump “saboterer en grunnleggende tjeneste” for det amerikanske folket.

  https://twitter.com/RachelBitecofer/status/1293929203956686850?s=20

  3. Trump kunngjorde avtale mellom Israel og Emiratene

  I går ble det kjent at det er inngått en avtale mellom Israel og De Forente Arabiske Emirater om en normalisering av forholdet mellom de to landene og opprettelse av diplomatiske forbindelser. Avtalen innebærer blant annet at Israel setter sin planlagte annektering av land på Vestbredden på vent.

  Avtalen ble overraskende offentliggjort på Twitter av Donald Trump, og det er USA som har fasilitert samtalene som nå har ledet fram til dette. Biden roste avtalen etter kunngjøringen.

  4. Yang og Bloomberg taler

  Andrew Yang er lagt til på talerlisten til demokratenes digitale landsmøte, etter at han tidligere i uka uttrykte skuffelse over å ikke være blant de utvalgte. Mike Bloomberg skal også være blant talerne, selv om han ikke var på listen som ble offentliggjort mandag.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver mandag, onsdag og fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også