Mer

  Valget falt på Kamala Harris

  Det er onsdag 12. august, det er 83 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først: 2020 er ute med en rykende fersk spesial hvor redaksjonen tar for seg Bidens valg av California-senator Kamala Harris som sin visepresidentkandidat.

  1. Biden-Harris 2020

  Tirsdag ble det omsider bekreftet at Kamala Harris blir Joe Bidens “running mate” til høstens presidentvalg.

  Harris blir med det den tredje kvinnen i historien til å bli valgt som visepresidentkandidat for et av de store partiene. Geraldine Ferraro tapte sammen med Walter Mondale i 1984, og Sarah Palin tapte med John McCain i 2008.

  Harris har vært blant de største favorittene til jobben helt siden Biden en stund tilbake bekreftet at han kom til å velge en kvinne som sin VP-kandidat. Biden-kampanjen har gjennom hele valgprosessen holdt kortene tett til brystet, og flere av kandidatene ble nevnt som potensielle “running mates” helt frem til bekreftelsen kom. Biden og hans team skal ha brukt timene før annonseringen til å kontakte Harris’ konkurrenter og bekrefte at de ikke kom til å bli valgt.

  Trump-kampanjen kunngjorde også sin reaksjon på Bidens valg:

  2. Demokratenes digitale konvent nærmer seg

  Tirsdag offentliggjorde Demokratenes nasjonale komité (DNC) et dryss av talere til partiets kommende landsmøte som går av stabelen mandag til torsdag neste uke.

  Av navnene som er bekreftet finner vi blant annet republikanernes tidligere Ohio-guvernør, John Kasich, Michelle og Barack Obama, Bill og Hillary Clinton, i tillegg til flere av Bidens tidligere konkurrenter i den demokratiske nominasjonskampen. På onsdagen er det satt av en egen bolk med taletid til visepresidentkandidat Kamala Harris.

  Kampanjemedarbeidere og Secret Service-personell ble mandag observert i sentrum av Wilmington, Delaware, hvor en nærliggende baseball-arena har blitt utpekt som mulig location for Bidens videohilsen til konventet på avslutningsdagen, hvor Biden formelt vil akseptere partiets nominasjon.

  3. Ny Monmouth-måling

  En ny Monmouth-måling som ble sluppet tirsdag viser en nasjonal ledelse på ti poeng til Joe Biden over Donald Trump (51 – 41). Sammenlignet med målingen fra slutten av juni stiger nå Trump to poeng, mens Biden går ett poeng tilbake.

  Videre kommer det frem at 40% av velgerne nå har lukket døren for godt når det kommer til Biden. For Trumps del er tallet 50%.

  Gjennomsnittet hos RealClearPolitics’ nasjonale målinger viser at Joe Biden leder med 7, 2 poeng over Donald Trump (49,1 – 41,9).

  POLITICO peker også på at presidentkandidater historisk sett ofte har dratt nytte av VP-kunngjøringer på målingene i ettertid. Så vil tiden vise om et digitalt konvent med tale fra Kamala Harris vil gi en ønsket effekt hos velgerne.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver mandag, onsdag og fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også