Mer

  Straks klart for Bidens Veep

  Det er mandag 10. august, det er 85 dager igjen til presidentvalget og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først: Joe Biden leder over Donald Trump i både Pennsylvania og Wisconsin, ifølge målinger fra CBS/YouGov. I Pennsylvania leder Biden 49 % – 43 %, i Wisconsin leder han 48 % – 43 %.

  1. Biden velger snart VP

  Joe Biden hadde opprinnelig sagt at han ville offentliggjøre sin visepresident-kandidat den første uka i august, og det forventes nå at kunngjøringen vil komme tidlig denne uka, kanskje allerede i løpet av dagen i dag.

  De heteste kandidatene til posten er Kamala Harris og Susan Rice. Michigan-guvernør Gretchen “Big Gretch” Whitmer nevnes også fortsatt som en av favorittene, enda mer etter at det ble kjent at hun sist helg dro til Delaware og møtte Biden på tomannshånd.

  2. Krangler om skatt

  I helga signerte Donald Trump en rekke presidentordrer, blant annet knyttet til helseforsikringer og skatt. En av ordrene kutter skatt øremerket avsetninger til Social Security for arbeidstakere som tjener mindre enn 100.000 dollar. Trump lovet også at han ville gjøre kuttet permanent om han gjenvelges i november. Joe Biden reagerer kraftig på dette, og kaller det “en skjødesløs krig mot Social Security,” fordi skattene kuttes uten at det samtidig gjøres andre grep for å sørge for at avsetningene til fondet som finansierer ordningen ikke blir skadelidende.

  Det er imidlertid ikke klart hvorvidt en president har myndighet til å gjennomføre et slikt kutt via en presidentordre og det forventes at dette vedtaket vil prøves rettslig.

  3. Delstatsvalg på AmerikanskPolitikk.no

  AMPOLs valganalytiker Jon Henrik Gilhuus fortsetter gjennomgangen av delstatsvalg på AmerikanskPolitikk.no. Natt til onsdag gjennomføres det nominasjonsvalg i fire delstater:

  https://twitter.com/mtgreenee/status/1292230303109582854?s=20

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver mandag, onsdag og fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også