Delstatsrepresentant Nick Freitas er en av favorittene til den republikanske nominasjonen i Virginias 7. distrikt. (Foto: Gage Skidmore)

Oppdatert 19.07: Nick Freitas ble nominert i tredje valgomgang.

En gang i løpet av lørdag kveld eller natt til søndag avgjøres republikanernes nominasjon i Virginias distrikt 7, der lokalpartiet vedtok å nominere på et partimøte i stedet for ved primærvalg. Les mer om kandidatene her!

Nominasjonsmøtet foregår i en diger park og starter lørdag ettermiddag, norsk tid. Siden det er seks kandidater og man trenger over 50% for å bli nominert, er det svært sannsynlig at vi får flere valgomganger. For å få resultatet, anbefales lokalavisen Richmond Times-Dispath (krever amerikansk VPN) eller NBC Richmond.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 7

Distriktet ligger i de sentrale deler av staten. Tidligere CIA-agent Abigail Spanberger (f.1979) slo ut den sittende republikaneren med 50% i 2018 og partiet er oppsatt på å ta det tilbake.

Nick Freitas (R)

Her er det fire seriøse kandidater. Den mest kjente av dem er trolig delstatsrepresentant Nick Freitas (f.1979). Han hadde et godt forsøk på å bli republikanernes senatskandidat i 2018, men tapte nominasjonen 45-43.

Freitas ble valgt inn i delstatshuset i 2015, men i 2019 holdt han på å gå i baret, da det viste seg at han hadde levert for få underskrifter og ble tvunget til å stille som write-in, dvs. at han ikke stod på stemmeseddelen. Allikevel tok han 58%.

Freitas har jobbet for en lokal organisasjon for veteraner og har to turer til Irak under beltet. Der tjenestegjorde han i spesialstyrken Green Berets.

Han har samlet inn litt over en million dollar, klart mest i dette feltet. Han regnes for å ha visse libertarianske trekk.

John McGuire (R)

Han får konkurranse fra en kollega i delstatsforsamlingen, John McGuire (f.1968). Han hadde en tøff oppvekst, med opphold i fosterhjem og han gikk på ni forskjellige barneskoler.

McGuire gir marinen æren for at det ble noe av ham; han tjenestegjorde ti år i elitegruppen SEAL. Han fikk egentlig beskjed om at han var for lav, men klarte å komme seg gjennom nåløyet.

I ettertid startet McGuire sitt eget treningsstudio og han har i dag 55 ansatte i flere byer. I 2006 brakk han nakken i en ulykke og fikk beskjed om at han aldri ville gå igjen, men etter tre års hardtrening var han på beina. Han ble valgt inn i delstatsforsamlingen i 2017.

Han har samlet inn rundt 700.000.

Andrew Knaggs (R)

Så har vi advokat Andrew Knaggs. Han er veteran og tjenestegjorde i Green Berets, der han blant annet var stasjonert i Irak. Han har også jobbet to år i Pentagon under Trump og før det var han ansvarlig for en forskningsavdeling hvor man søkte å finne mottrekk til hjemmelagde bomber.

Knaggs tok jussen mellom sin militærtjeneste og tiden i Pentagon og startet sitt eget firma, der han spesialiserer seg på å rådgi næringsdrivende som har problemer med å navigere byråkratiet.

Han har samlet inn over 150.000.

Tina Ramirez (R)

Den siste seriøse republikaneren er non-profittdirektør Tina Ramirez. Hun var tidligere lærer, men de siste årene har hun reist verden rundt for Kommisjonen for religiøs frihet.

Ramirez stiftet sin egen non-profitt i 2013, for å bekjempe religiøst basert undertrykkelse og å utdanne advokater, journalister og politikere innen emnet.

Hun har samlet inn rundt 400.000

I tillegg stiller fire andre kandidater.