Mer

  Biden ligger godt an – også i vippestatene

  Det er fredag 26. juni, det er 130 dager igjen til presidentvalget og siste utgave av Morgenkaffen før sommerferien er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Donald Trump skal personlig ha tatt kontakt med innenriksministeren for å be om at statuen av sørstatsgeneral og frimurerleder Albert Pike, som ble revet av demonstranter i en park i Washington, D.C. i forrige uke, blir satt opp igjen.
  • Joe Biden skal ta imot demokratenes nominasjon i Milwaukee som planlagt, men landsmøtet skal i stor grad gjennomføres digitalt og delegater bes om å ikke planlegge å dra til Milwaukee.

  1. Ny utgave av «2020»!

  En ny episode av podkasten 2020 er ute nå. Vi snakker om de nyeste målingene, tar en kikk på noen nye valgmannskart, og lander topp 3 i Bidens VP-audition. Det er den siste episoden før sommerferien, og absolutt verdt å få med seg. Du finner episoden i podkastappen din.

  2. Nye målinger fra vippestater

  Det er kommet en rekke delstatsmålinger fra vippestater det siste døgnet, og Joe Biden leder over Donald Trump over alt, blant annet har New York Times/Siena publisert målinger for seks vippestater.

  I Michigan har Hodas & Associates, et republikansk firma, målt Joe Biden til 56 % over Trumps 38 %. På målingen fra New York Times/Siena får Biden 47 % og Trump 36 %.

  I Pennsylvania leder Biden med 54 % over Trumps 42 % hos Hodas, hos NYT får Biden 50 % og Trump 40 %.

  I Wisconsin får Biden 55 % og Trump 39 % hos Hodas, Biden er målt til 49 % over Trumps 38 % hos NYT/Siena, og Biden får også 49 % mot Trumps 41 % i en måling fra Marquette.

  I North Carolina leder Biden med 49 % over Trumps 40 % hos NYT/Siena, mens ledelsen er knappere på en ny måling fra PPP, der Biden får 48 % mot Trumps 46 %.

  I Florida får Biden 47 % mot Trumps 41 %, og i Arizona måles Biden til 48 % og Trump til 41 % på målingen fra NYT/Siena. I Ohio leder Biden syltynt med 46 % mot 45 % i en ny måling fra Quinnipiac.

  2. Korona ruller videre

  Onsdag ble det meldt inn over 36 000 nye koronasmittede i USA, og landet passerer dermed sin forrige verste dag i slutten av april da det ble meldt rundt 34 000 smittede på én dag.

  1,4 milliarder dollar i korona-stimulus fra myndighetene er samtidig sendt ut til døde mennesker. Over én million avdøde personer har blitt tilsendt sjekk eller kontantoverføring på $1200.

  En rekke ansatte i Trump-kampanjen, og flere titalls Secret Service-agenter, er i karantene etter presidentens valgkamparrangement i Tulsa sist lørdag. Flere ansatte i kampanjeorganisasjonen og to Secret Service-tjenestemenn har avlagt positive koronatester i etterkant av arrangementet.

  I Texas har gjenåpning av delstaten vært i gang den siste tiden, men guvernør Greg Abbott (R) har nå meldt at han setter gjenåpningen på pause etter at antallet koronasmittede i delstaten har eksplodert de siste ukene. På sykehusene i enkelte av Texas’ fylker stanses nå alle ikke-kritiske operasjoner for å holde sengeplasser åpne for koronapasienter.

  PS: Dette er den siste utgave av Morgenkaffen før vi tar en velfortjent ferie – vi sees i august!

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også