Mer

  Bolton vil heller ikke stemme på Biden

  Det er tirsdag 23. juni, det er 133 dager igjen til presidentvalget, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • President Trump sier at hans niese Mary Trump ikke får lov til å publisere den kritiske boken som er varslet utgitt i sommer, fordi hun skal ha signert en svært omfattende (“very powerful”) taushetserklæring i forbindelse med forlik som er inngått innad i familien.

  1. Bolton håper Trump taper

  John Bolton, Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, har gjort et langt intervju med ABC News i forbindelse med utgivelsen av boka hans.

  I intervjuet forsvarer han sin avgjørelse om å ikke møte for å vitne i riksrettssaken mot Trump og sier at hans vitnemål ikke ville ha utgjort noen forskjell. Han kritiserte også demokratene i Kongressen for å ikke ha gjennomført riksrettsprosessen på en formålstjenlig måte.

  Bolton sier også at han håper Trump må gi seg etter én periode, men at han selv ikke har tenkt å stemme på Joe Biden: Han vil skrive inn en konservativ republikaner.

  Tidligere pressesekretær Sarah Huckabee Sanders utgir sin egen bok i høst, og skriver i den at Bolton gjennom hele sin periode i Det hvite hus var upopulær. Hun karakteriserer i flere utdrag Bolton som arrogant, ufin og høy på seg selv.

  2. Debatter i høst

  Joe Biden bekrefter at han vil stille til de tre planlagte tv-debattene mot Donald Trump i september og oktober. Denne bekreftelsen kommer etter at det de siste ukene har kommet uttalelser fra Trumps kampanjeapparat som ønsker seg flere debatter, og at de skal legges tidligere på høsten. Det hører også med til historien at Trump tidligere i år antydet at han ikke ønsket å delta i debatter i det hele tatt.

  3. Flere nominasjonsvalg

  Vår valganalytiker Jon Henrik Gilhuus har lagt ut flere saker om nominasjonskamper i flere delstater:

  Hos republikanerne i North Carolinas 11. kongressdistrikt slåss kandidaten som har fått Trumps støtte mot en 25 år gammel nykommer.

  I Kentucky slåss to demokrater med store pengesekker om å bli kandidaten som (mest sannsynlig) taper mot Mitch McConnell i kampen om senatssetet i november, og i det 4. kongressdistriktet har Thomas Massie, som har ertet på seg Trump ved flere anledninger, fått en utfordrer til den republikanske nominasjonen. Les mer her!

  Tidligere kongressmann Scott Taylor tapte et vippesete fra Virginias 2. kongressdistrikt med liten margin i 2018 og vil forsøke å ta det tilbake i 2020, men han har konkurranse om nominasjonen. Les mer om denne og flere nominasjonskamper i Virginia her.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også