Setet til stabssjef Mark Meadows (R) skal fylles og republikanerne går inn i runde nummer to for å avklare partiets nominasjon. (Foto: Gage Skidmore. cc-by-sa-2.0)

Oppdatert 24.6: Den unge forretningsmannen Madison Cawthorne ble nominert av republikanerne med rundt 2/3 av stemmene, til tross for at motstanderen, Lynda Bennett hadde Trumps støtte.

Første runde av primærvalgene i North Carolina ga avklaring på overraskende mange nominasjoner, men det er fortsatt ett valg igjen. Det kan du lese mer om her!

Valglokalene i North Carolina stenger kl 01:30 natt til onsdag, norsk tid. Du kan følge opptellingen her.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 11

Distriktet dekker de vestlige deler av delstaten. Dagen før påmeldingsfristen gikk ut, annonserte kongressmann Mark Meadows (R) at han ikke ville stille til gjenvalg og han har siden sist forlatt Kongressen og blitt stabssjef for Donald Trump.

Lynda Bennett (R)

Meadows har hele tiden gitt både skjult og åpen støtte til forretningskvinne og nestleder i fylkespartiet i Haywood County, Lynda Bennett. Hun har en høy stjerne blant lokale konservative, til tross for at hun innledningsvis ikke var noen stor fan av presidenten (noe motstanderens reklamer har sørget for å hamre inn).

Bennett er eiendomsmegler og har gjort det skarpt der, og som pengeinnsamler for det republikanske partiet i delstaten. Hun er i tillegg aktiv i en rekke veldedige og religiøse organisasjoner.

Hun er også en nær venn av kona til Meadows og i tillegg til støtten fra den avtroppende kongressmannen, har hun fått en støttetweet fra presidenten. Det skal bli spennende å se hvilke utslag den gir.

Hun har samlet inn rundt 450.000, hvorav 80 er lån. Hun har støtte fra de mer konservative deler av partiet.

Madison Cawthorn (R)

Den andre kandidaten er forretningsmannen Madison Cawthorne. Han sitter i rullestol etter en bilulykke for seks år siden og er kjent som en meget inspirerende taler.

Cawthorne er bare 25 år gammel (minimumsalderen for å bli valgt til Representantenes hus) og den lave alderen har gitt ham en del ekstra oppmerksomhet og presse.

Han har samlet inn over 550.000, hvorav ca. 360 er lån. Han har noe støtte fra mer moderate deler av partiapparatet og overveldende støtte fra lokal politikere i distriktet; syv av de andre som stilte i første runde støtter ham.

Bennett har altså støtte fra Meadows og Trump, men omtales som en uinspirerende taler, Cawthorn er derimot dyktig på å drive valgkamp og har mange engasjerte støttespillere i distriktet. Resultatet fra første runde er ikke mye å gå på; Bennett hadde 23% og Cawthorne 21%. Alt er derfor duket for en meget spennende andre omgang.