Mer

  Biden leder stort nasjonalt, og DACA er gjenoppstått

  Det er fredag 19. juni, det er 137 dager igjen til presidentvalget, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Over 1,5 millioner personer registrerte seg for arbeidsledighetstrygd for første gang forrige uke, over 200 000 flere enn forventet på forhånd. Forrige uke var den 13. på rad med over én million nye førstegangsregistreringer.
  • Den amerikanske staten sitter nå på 63 millioner doser hydroksyklorokin, som Donald Trump i flere omganger promoterte offentlig, etter at reguleringsorganet FDA ikke lenger tillater at legemiddelet brukes til behandling av Covid-19.

  1. Ny “2020”: Biden vinner*

  I den nyeste utgaven av 2020 diskuterer vi status i valgkampen akkurat nå, tar et lite sveip innom et par mindre kjente mulige VP-kandidater for Joe Biden og deler våre topp 5-lister til vervet. Du finner podkasten her.

  2. DACA lever igjen

  Høyesterett avgjorde torsdag at Trump-administrasjonens forsøk på å avslutte DACA-programmet (Deferred Action for Childhood Arrivals) er lovstridig. Høyesterettsjustitiarius John Roberts utgjorde sammen med de fire liberale dommerne flertallet som slo fast at Trump-administrasjonen ikke fulgte de lovfestede prosedyrene da beslutningen om å avslutte DACA ble fattet, og at beslutningen derfor ikke er gyldig.

  https://twitter.com/latinovictoryus/status/1273618413663944705?s=20

   

   

  2. Biden leder nasjonalt, tettere på delstatsnivå.

  Joe Biden leder med over 9 prosentpoeng nasjonalt over Donald Trump, i følge det nasjonale gjennomsnittet sammenstilt av FiveThirtyEight.com. Nettsiden lanserte i går sine gjennomsnitt av målingene (NB: Ikke deres prognosemodell, som lanseres senere i sommer) for valget i november.

  Biden leder også over Trump i vippestater som Michigan, Wisconsin og Arizona, men ledelsen der er knappere enn i de nasjonale målingene, og kan tyde på at Trump har en bedre sjanse til å vinne valget enn nasjonale målinger får det til å det ut som.

  3. Trump slår tilbake mot Bolton

  Trump slår tilbake mot sin tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton på Twitter, og kaller innholdet i Boltons bok “løgner” og “komplett fiksjon”.

  PS: Trump har rett i at anmeldelsene ikke er gode: Boka veksler, ifølge New York Times’ anmelder, mellom å være “utrolig langtekkelig og helt av hengslene”.

  4. Republikansk nominasjon i VA-10

  Vår valganalytiker Jon Henrik Gilhuus skriver på AmerikanskPolitikk.no om de aktuelle kandidatene i forkant av republikanernes valgmøte i Virginias 10. kongressdistrikt lørdag. Kampen står her først og fremst mellom de to militærveteranene Rob Jones og Jeff Dove. Du kan lese om alle kandidatene og Jon Henriks analyse her.

  Republikansk nominasjonsmøte i VA-10

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også