En av lørdagens republikanske kandidater er veteranen Rob Jones. (Foto: Jackeline M. Perez Rivera)

Oppdatering 21.6: Aliscia Andrews vant lørdagens partimøte.

De fleste nominasjoner i Virginia gjennomføres ved vanlig primærvalg, men delstaten tillater partiene i hvert enkelt kongressdistrikt å nominere gjennom partikonvent i stedet. Republikanerne i distrikt 10 har valgt dette. Les mer om valget her!

Valgmøtet i Virginias 10. distrikt starter lørdag 20. juni, kl. 16 på ettermiddagen, norsk tid. Vi kjenner ikke til noe konkret sted du kan følge opptellingen, men anbefaler NBC og Washington Post for resultatet.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 10

Distriktet dekker de nordlige, sentrale deler av staten langs grensene mot Maryland og West Virginia, og inkluderer noen av forstedene til Washington DC. Demokratene erobret setet med advokat og delstatssenator Jennifer Wexton, som slo ut en sittende republikaner med 56% i 2018. Det nordlige Virginia er i ferd med å glippe fullstendig for republikanerne, men enn så lenge har jeg ikke dette setet som helt trygt demokratisk.

Rob Jones (R)

I all hovedsak ser det ut til at kampen her står mellom to veteraner. Den ene er Rob Jones (f.1985), som først var stasjonert i Irak, og deretter i Afghanistan for marinekorpset. Han jobbet som minerydder og i 2010 gikk det galt; Jones mistet begge bena i en eksplosjon.

Det har ikke stoppet ham synderlig; han har samlet inn hundretusener av dollar for veteran-evenementer rundt om i landet ved å løpe, ro og sykle med protesene sine og han tok bronse i Paralympics i 2012. Han og kona driver en liten grønnsaksfarm på privaten.

Politisk fremstår Jones som forholdsvis moderat, men han kan komme til gå på en smell i primærvalget etter at han erkjente å ha skrevet inn navnet til general Jim «Mad Dog» Mattis i stedet for Trump i presidentvalget i 2016. Han bedyrer imidlertid at han støtter Trump foran det kommende valget.

Han har samlet inn litt over 460.000.

Jeff Dove (R)

Den andre veteranen er Jeff Dove, som stilte til delstatshuset i 2017 og til Kongressen i 2018 i nabodistriktet, det 11., hvor han ble moset 71-27 av kongressmann Gerry Connolly.

Dove tjenestegjorde i Irak og etterpå tok han en universitetsutdannelse som systemanalytiker. Han har også jobbet som sivilist for marinen og i bank.

Han har også samlet inn litt over 460.000.

Aliscia Andrews (R)

Eneste kvinne i feltet er ledelseskonsulent og veteran Aliscia Andrews. Hun var et typisk barn av en yrkesmilitær, oppvokst på mange steder. Hun vervet seg til Marinekorpset i 2010 og tjenestegjorde i Europe, Afrika, Haiti og Midt-Østen.

Andrews tilbragte deretter tiden med konsulentpraksisen sin, for både private og offentlige instanser innen cybersikkerhet, etterretning og nasjonal sikkerhet.

Hun har samlet inn oppunder 200.000.

Matt Truong (R)

Den siste seriøse kandidaten er elektroingeniør og teknologidirektør Matt Truong. Han flyktet fra Vietnam som tenåring tidlig på 80-tallet og ankom USA som flyktning.

Truong har jobbet i teknologibransjen i over 25 år og vært med på å starte flere selskaper. For tiden har han en egen konsulentbusiness. Kampen mot snikende kommunisme og sosialisme står naturlig nok høyt på hans liste over valgkampsaker.

Han har samlet inn over 120.000.

I tillegg stiller en annen republikaner.