Mer

  Tryggere å være skeiv i Amerika

  Det er tirsdag 16. juni, det er 140 dager igjen til presidentvalget, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Amerikanere er historisk lite stolte av opphavet sitt, ifølge en ny Gallup-måling. 63 % av de spurte er svært eller ekstremt stolte av å være amerikanere, det laveste siden Gallup startet opp slike målinger i 2001.
  • Trump-kampanjen og Det republikanske partiet hadde sin beste enkeltstående innsamlingsdag på Donald Trumps 74-årsdag på søndag, og samlet til sammen inn over 14 millioner dollar.

  1. LHBT+-seier i Høyesterett

  USAs høyesterett avgjorde mandag med seks mot tre stemmer at det er lovstridig å diskriminere arbeidstakere på bakgrunn av seksuell orientering eller kjønnsidentitet. Avgjørelsen bekrefter at den samme lovbestemmelsen som gjør det ulovlig å diskriminere blant annet på bakgrunn av kjønn, også dekker seksuell orientering.

  Det var noe overraskende at Høyesterett, som har blitt mer konservativ de seneste årene, skulle komme til denne konklusjonen, og kanskje enda mer overraskende at det var den svært konservative Neil Gorsuch, Donald Trumps første oppnevning til retten, som forfattet flertallets innstilling.

  https://twitter.com/cmclymer/status/1272547103626100736?s=20

  PS: Høyesterett avviste også mandag å behandle en rekke saker som våpenrettsgrupper hadde håpet ville fjerne restriksjoner og sikre utvidete rettigheter til å bære våpen.

  2. Warren som VP?

  Over ett hundre liberale og progressive aktivister, ledere og kjendiser har signert et brev som på det sterkeste oppfordrer Joe Biden til å velge Elizabeth Warren som sin visepresidentkandidat.

  I brevet understreker gruppen at de mener Warren er den av de potensielle kandidatene som vurderes som er best rustet til eventuelt å ta over som president. Det trekkes også frem at Warren har unik kompetanse innenfor en rekke politikkområder som er spesielt aktuelle i 2020, enten det er snakk om helsepolitikk eller sosial rettferdighet.

  Brevet, og enkelte uttalelser fra personer som har signert det, har ertet på seg en rekke aktivister, som mener at gruppen som står bak brevet er blinde for betydningen av visepresidentkandidatens etnisitet. Warren er hvit.

  3. Trumps niese skriver bok

  Donald Trumps niese Mary skriver bok – og den skal utgis 11. august, bare et par uker før det republikanske landsmøtet. Tittelen, ifølge New York Times: Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man.

  I boken forventes det at Mary Trump vil innrømme at det var hun som lekket informasjon om Fred og Donald Trumps skatteunndragelser til New York Times. I tillegg loves det, i god “tell-all”-ånd, “opprivende og slibrige” detaljer fra Trump-familiens indre liv.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til helgeutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også