Mer

  Til gjenvalg, med en fire år gammel partiplattform

  Det er fredag 12. juni, 144 dager igjen til presidentvalget, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Trump-kampanjens første post-pandemi valgarrangement blir i Tulsa, Oklahoma, 19. juni… De som ønsker å delta må bekrefte at de er klar over risikoen for å bli smittet av covid-19, og at man i så tilfelle ikke går til sak mot Trumps kampanje eller noen av de øvrige arrangørene.

  • General Mark Milley unnskyldte i går for sin deltakelse i den etter hvert notoriske hendelsen som ledet til at Trump stod å poserte med en bibel i hendene utenfor en kirke like ved Det hvite hus.

  • AMPOLS valganalytiker, Jon Henrik Gilhuus har tatt for seg den republikanske nominasjonskampen i Virginias 5. distrikt. Denver Riggleman og hans “Bigfoot-erotica” utfordres av kristenhøyre. Dette kan du lese mer om her.
  • Dersom du ikke har gjort det allerede, må du ta helg med siste episode av 2020 på øret. Politireform og ny VP-audition er nøkkelordene.

  1. Republikanerne beholder valgplattformen fra 2016

  Den republikanske nasjonale komité (RNC) holdt nylig en avstemming der det ene som kom frem var å skalere ned landsmøtet som etter planen skal avholdes i tidsrommet 24. – 27. august. Det andre som ble vedtatt var å beholde den politiske plattformen partiet gikk til valg på i 2016.

  2. Trump aksepterer nominasjonen i Jacksonville, Florida

  President Trumps nominasjonstale som Det republikanske partiets 2020-kandidat flyttes fra Charlotte, North Carolina, til Jacksonville, Florida. Det kunngjorde RNC-leder Ronna McDaniel i går.

  Bakgrunnen er at Trump ville ha et fullverdig landsmøte, med tusenvis av mennesker, mens North Carolina-guvernør Roy Cooper (D) ikke ville lempe på korona-kravene i delstaten.

  3. Gode utsikter for Biden

  Skal vi tro The Economist har Joe Biden all mulig grunn til å smile over gode utsikter før høstens valg. Han blir nemlig gitt hele 83% sjanse til å vinne valgmannskollegiet i kampen mot Trump. Det er muligens litt høyt, mens flere bettingmarkeder under 60% nok ligger litt lavt. Videre skal Biden ifølge The Economist ha 96 prosent sjanse til å vinne et flertall av stemmene. Hillary Clinton har en del å si om hvor lite det kan bety. Per 11. juni kalkulerer modellen at Biden ligger an til 330 valgmenn, mens Trump beregnes til 208 (270 valgmenn er det som trengs for å vinne valget).

  4. Oppdaterte ledighetstall

  Arbeidsdepartementet i USA bekrefter at 1,54 millioner nye amerikanere søkte ledighetstrygd forrige uke. Det totale antallet er nå 44,2 millioner over de siste 12 ukene. Ifølge CNBC er dette 355 000 færre enn forrige uke, og ca. 100 000 færre enn antallet Dow Jones hadde budsjettert med.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til helgeutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også