Hvem skal utfordre den republikanske senatoren David Perdue? (Foto: Gage Skidmore)

Oppdatert 15.6: Jon Ossoff vant den demokratiske senatnominasjonen allerede i første runde. I det 6. distriktet vant Karen Handel (R) stort, mens i det 7. vant Carolyn Boreadux (D). Rich McCormick (R) vant den republikanske nominasjonen i distrikt 7, mens i distrikt 9 går Matt Gurtler og Andrew Clyde videre til runde 2. I distrikt 13 ser det nå ut til at kongressmann David Scott (D) vant i første runde, mens i republikanernes batalje i distrikt 14 går Marjorie Green og John Cowan videre.

Demokratene skal nominere en kandidat til å utfordre senator David Perdue og det er i tillegg kamp om nominasjonene i begge partier i flere kongressdistrikt. Les mer om disse valgene her!

Valglokalene i Georgia stenger kl. ett natt til onsdag, norsk tid og du kan følge opptellingen her. Dersom ingen kandidat tar over 50%, går det hele videre til en ny runde 11. august. NB: Suppleringsvalget til Johnny Isaksons gamle senatssete foregår etter særskilte regler, med første runde i november. Det vil bli behandlet i en senere sak.

Demokratenes senatsnominasjon

Vi starter med Senatet, der republikaneren David Perdue er på valg. Demokratene har lenge siklet på Georgia, men Perdue tok 53% i 2014 og republikanerne vant guvernørvalget i 2018 i et vanskelig år.

Jon Ossoff (D)

Tre seriøse demokrater (og en skokk useriøse) kjemper mot hverandre, så dette kan meget vel gå til en ny runde. Den kanskje mest kjente kandidaten for norske lesere er nok journalist og kongressrådgiver Jon Ossoff (f.1987), som kom svært nær ved å ta det 6. kongressdistriktet i et suppleringsvalg bare noen få måneder inn i Trumps presidentperiode.

Han har fortsatt ikke all verdens resyme og kan måtte slite med å overtale sentrumsvelgere; dog vil nok den progressive basen i stor grad støtte ham. Spørsmålet er om de er mange nok.

Som den gang har Ossof samlet inn bra med penger; over 4 millioner dollar. Han støttes dessuten av bla. kongressmann John Lewis.

Sarah Riggs Amico (D)

Dernest følger forretningskvinne Sarah Riggs Amico, som var demokratenes kandidat til viseguvernør i 2018, hvor hun tok 48.4%. Hun leder familiebedriften, en av USA største biltauingsfirma, der en avdeling gikk konkurs i 2019, en konkurs hun delvis skylder på Trumps økonomiske politikk for, men som i det minste republikanerne nok gnir seg i hendene og forbereder seg på å utnytte.

Amico har også fått intern kritikk for en donasjon til Mitt Romney så sent som i 2012, og hennes manglende fartstid som demokrat kan vise seg vanskelig å overkomme. Selv kjører hun imidlertid på sin erfaring fra privat sektor som et viktig innsalgspunkt i møte med sentrumsvelgerne og er heller ikke redd for å appellere til religiøse velgere.

Hun har samlet inn minst av de tre ledende kandidatene; rundt 1,7 millioner, hvorav trekvart er fra egne lommer. Hun har dessuten noe støtte fra fagforeningene.

Teresa Tomlinson (D)

Den siste kandidaten med vinnersjanse er advokaten Teresa Tomlinson (f.1965), som var borgermester i Columbus fra 2010 til 2018.

Hun har en ganske god liste over ting hun utrettet der og dersom velgerne vektlegger faktisk erfaring fra politiske verv, og ikke luftig retorikk, skal hun stå sterkt. I valgkampen har hun holdt moderat linje, der hun bla. har understreket sitt samarbeide over partigrensene i Columbus.

Tomlinson var den første seriøse demokraten til å melde seg på, og hun har samlet inn 2,5 millioner, hvorav 80 tusen er fra egne lommer. Hun støttes av ex-guvernør Roy Barnes og Martin Luther King III.

I tillegg stiller fire mindre kjente navn som nok ikke tar mange stemmer hver for seg, men som i sum kan ta nok til å sende dette til en ny runde i sommer. Et par målinger har blitt offentliggjort her den siste uken; en fra konservative Cygnal ga Ossof 49%, mot 16% for Tomlinson og bare 8% for Riggs Amico. En annen, fra Landmark for tv-kanalen WSB, gir Ossoff en mindre ledelse med 42%, mot 14% for Tomlinson og 9% for Riggs Amico.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 6

Distriktet omfatter nordlige forsteder av Atlanta og har tradisjonelt vært sterkt republikansk, men har gått kraftig mot venstre under Trump (noe av dette kan tilskrives en demografi i rask forandring). Demokratene erobret setet i 2018 med forretningskvinne Lucy McBath (f.1960), som tok 51%.

Karen Handel (R)

Kvinnen som tapte knepent for McBath i 2018, tidligere fylkesråd i Fulton County, administrasjonsminister og kongressrepresentant Karin Handel (f.1962) forsøker å gjøre comeback. Hun har en lang politisk tradisjon i Georgia, med andreplass i guvernørnominasjonen i 2010, der hun tapte for nåværende guvernør Nathan Deal etter en småbitter valgkamp. I tillegg gjorde hun et forsøk på senatsnominasjonen i 2014, men kom bare på tredjeplass.

Handel er også kjent (og noe kontroversiell) for sitt arbeide for Susan Komen Foundation, som kjemper mot brystkreft. Handel var visepresident der, men valgte å gå av i 2012, etter at stiftelsen reverserte sin avgjørelse om ikke å gi penger til Planned Parenthood, som av mange konservative anses som først og fremst en pro-abortgruppe. Den opprinnelige avgjørelsen skal ha vært Handels verk, og hennes kandidatur er en rød klut for progressive over hele USA.

Hun hadde opprinnelig et par folkevalgte utfordrere til nominasjonen, men de falt fra lenge før primærvalget. Pengeinnsamlingen har vært ok, med nær halvannen million.

Joe Profit (R)

Hun får imidlertid konkurranse fra forretningsmann og tidligere fotball-proff Joe Profit (f.1949). Han kom fra lutfattige forhold og spilte et par sesonger for Atlanta Falcons tilbake på 70-tallet og har senere gjort fotballkarrieren om til en vellykket karriere innen forretningslivet. I tillegg har han skrevet flere barnebøker og vært prest.

Profit var partiets kandidat mot kongressmann Hank Johnson i det 4. distriktet i 2018, men tok bare litt over 20% der. Han har en viss politisk erfaring fra flere presidentoppnevnte styreverv under både Reagan og Bush Sr. Politisk mener han at det trenges noen med en litt annerledes bakgrunn, slik som ham selv, for å etablere forbindelse til distriktets mer varierte demografi.

Han har samlet inn rundt 400.000, inkludert rundt 60 i lån fra seg selv.

Ytterligere tre republikanere stiller. De tar neppe nevneverdig mange stemmer og Handel er vel favoritt til å avgjøre dette på én runde.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 7

I det tilliggende 7. distriktet, som inkluderer nordøstlige deler av Atlanta, fikk republikaneren Rob Woodall såvidt gjenvalg i 2018 og han gidder ikke å kjempe på nytt i 2020. Det er interessante primærvalg i begge partier.

Renee Unterman (R)

På republikansk side er den eneste med særlig politisk erfaring delstatssenator Renee Unterman (f.1954). Hun har sin bakgrunn i helseindustrien (utdannet sykepleier) og har bla. vært fylkesråd i Gwinnett County. I delstatssenatet har hun vært blant de mest konservative senatorene og bla. vært sentral i Georgias nye lov om abortrestriksjon.

Unterman er imidlertid ikke på god fot med lederskapet i hverken delstaten eller senatet, da hun oppfattes som i overkant krass; selv har hun kritisert dem for å være lite lydhøre for kvinner som er blitt seksuelt trakassert og hun har bla. gått sammen med demokratene i akkurat den saken.

I valgkampen i 2018 hadde hun et sammenstøt med guvernør Kemp der hans kampanje beskyldte henne for å være sinnsforvirret, noe som sikkert sved ekstra fordi hun tidligere har vært til psykiatrisk behandling og hennes sønn begikk selvmord pga. mentale problemer.

Hun har samlet inn mest penger, med litt over en million, men 600.000 av dem er hennes egne. Hun har fått støtte fra tidligere guvernør Nathan Deal.

Mark Gonsalves (R)

Så har vi eiendomsinvestor, Mark Gonsalves. Han har forretningsbakgrunn fra både IT, salg og marketing og solgte et firma for over en halv milliard dollar før han altså gikk inn i eiendomsmarkedet, der han nå driver både i USA og i Mexico.

Gonsalves har ingen politisk erfaring fra før, men sammenligner seg med Trump og sier som ham at han er en outsider fra næringlivet som vil «drenere sumpen».

Gonsalves har samlet inn en del penger, nær en halv million, men over halvparten kommer fra ham selv og han har lite støtte i partiet.

Lynne Homrich (R)

Dernest kommer tidligere direktør for en avdeling i gigantfirmaet Home Depot, Lynne Homrich. Hun er biokjemiker av utdanning, men har altså valgt et liv i forretningslivet.

Homrich har startet en non-profitt som skal forberede kvinner på lederjobber, men har selv ingen direkte politisk erfaring.

Homrich har samlet inn nær en million, men 360.000 er fra egne lommer. Hun har imidlertid lite støtte fra partiapparatet.

Rich McCormick (R)

Rich McCormick er lege, nærmere bestemt ekspert på akuttmedisin. Han har tidligere jobbet både i marinekorpset og marinen og var stasjonert i både Afghanistan og Irak som lege.

Den politiske erfaringen er tynn, men det har ikke forhindret fiskalkonservative Club for Growth fra å gi sin støtte til hans kandidatur; det har også House Freedom Caucus og senator Ted Cruz.

McCormick har samlet inn litt over en million dollar, der en fjerdedel kommer fra ham selv.

Ytterligere tre kandidater stiller. Med sju i alt er det godt mulig dette går videre til august.

Demokratenes nominasjon i Distrikt 7

Carolyn Bourdeaux (D)

Også demokratene har flere kandidater. Den mest kjente er tidligere budsjettdirektør for delstatssenatet, Carolyn Bourdeaux (f.1970). Hun har vært professor i statsvitenskap siden 2003. Hun var partiets kandidat i 2018 og samlet inn store beløp den gang. I landets jevneste kongressvalg havnet hun til slutt drøye fire hundre stemmer bak Woodall.

Nå prøver hun seg på ny, men må kjempe mot flere andre demokrater, blant dem et par folkevalgte som nok trodde Woodall var uovervinnelig sist gang.

Bourdeaux har samlet inn 1.7 millioner og er nok den kandidaten med mest støtte i partiapparatet, inkludert fra kongressmann John Lewis.

Zahra Karinshak (D)

Advokat Zahra Karinshak (f.1968) er delstatssenator og dessuten veteran, med bakgrunn fra luftforsvaret; hun var i etterretningen under den første gulfkrigen. Videre var hun advokat i staben til tidligere guvernør Roy Barnes (D) rundt århundreskiftet og var sentral i kampen for å fjerne sørstatsflagget fra delstatsflagget.

Karinshak var deretter assisterende føderal aktor i Atlanta og hun jobber nå for et privat advokatkontor. Hun vant et delstatssete fra republikanerne i 2018 og har gjort seg forholdsvis kjent som sterk motstander av alle forsøk på å legge restriksjoner på adgangen til abort.

Hun har samlet inn nær 800.000, hvorav 150 er fra hennes egne lommer. Karinshak har støtte fra bla. tidligere senator Max Cleland, tidligere guvernør Roy Barnes og fra VoteVets.

Brenda Lopez (D)

Fra det andre kammeret i delstatsforsamlingen stiller delstatsrepresentant Brenda Lopez Romero. Hun er også advokat og jobber med å skaffe statsborgerskap til immigranter.

Lopez kom til USA fra Mexico som femåring og er det første latinske medlem av delstatshuset. Hun har tidligere jobbet som lærer.

Hun har samlet inn litt over 150.000. Hun er eneste latinske kandidat og setet har fått mange flere latinoer de siste årene, men mange av dem har dog ikke stemmerett ennå og hun har ikke fått videre støtte fra partiet.

John Eaves (D)

Så har vi tidligere leder for fylkesrådet i Fulton fylke, John Eaves. Også han er tidligere lærer og han var en av flere kandidater til nominasjonen til borgermester i Atlanta i 2017, men tok bare litt over 1% i primærvalget. Han flyttet så over til Gwinnett fylke og dette distriktet.

Eaves er forholdsvis moderat og betoner mer effektiv styring og samarbeide enn hysterisk ideologi, noe som har fått hans kritikere til å kalle ham for svak.

Han har samlet inn rundt 150.000. Hans styrke ligger i at han er feltets eneste svarte kandidat, hvilket kan dra en del stemmer. Heller ikke Eaves har særlig støtte fra partiet.

Nabilah Islam (D)

Til sist har vi den politiske konsulenten og aktivisten Nabilah Islam, broileren i feltet.

Familien innvandret fra Bangladesh før hun ble født og hun har gått gradene i partiet ved å jobbe på kampanjene til guvernørkandidat Jason Carter (sønn av ex-president Jimmy Carter) i 2014 og Hillary Clinton i 2016. Senere jobbet hun for demokratenes føderale organisasjon.

Hun har samlet inn over 600.000 og har i tillegg støtte fra omtrent alt som er av størrelser på venstresiden av partiet, f.eks. AOC, Ilhan Omar og deres organisasjoner.

I tillegg stiller en useriøs demokrat. Med seks kandidater kan dette meget vel gå til avgjørelse i august.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 9

Distriktet omfatter de nordøstlige deler av staten, inkludert nordlige forsteder av både Athens og Atlanta og er blant de mest konservative i hele USA. Jurist, teolog og delstatsrepresentant Doug Collins (f.1966) ble valgt første gang i 2012 og tok knappe 80% i 2018, men stiller til Senatet. Mange partifeller ønsker å ta over, og vinneren av dette primærvalget er garantert seier i november.

John Wilkinson (R)

Den første som erklærte seg som kandidat, var delstatssenator John Wilkinson. Han har i mange år undervist i agronomi og vært leder for landbruksutdanning i delstatens utdanningsdepartemet. Han er også selv bonde.

Wilkinson ble valgt inn i delstatssenatet i et suppleringsvalg i 2011 og leder nå landbrukskomiteen.

Han har samlet inn litt over 150.000 og støttes av viseguvernør Geoff Duncan.

Kevin Tanner (R)

Dernest stiller forretningsmann og delstatsrepresentant Kevin Tanner (f.1972). Han var tidligere fylkesmann i Dawson County og politimann, men driver nå som entreprenør, eiendomsforvalter og i tillegg har han et sikkerhetsfirma som driver med utleie av både bevæpnede og ubevæpnede vakter. Som om ikke dette var nok driver han også familiegården, som har vært i slektens eie i over 150 år.

Tanner ble valgt inn i delstatshuset i 2012 og leder i dag transportkomiteen. Han har støtte fra bla. avtroppende guvernør Nathan Deal og anses vel i stor grad som partiets foretrukne kandidat.

Han har samlet inn over 400.000, hvorav 100 kommer fra ham selv.

Paul Broun (R)

Tredjemann som meldte seg på var lege og tidligere kongressmann Paul Broun (f.1946). Han hadde feilslåtte forsøk til begge hus i Kongressen helt tilbake til 1990, men ble valgt inn etter et suppleringsvalg i 2007. Så tapte han et nominasjonsvalg til Senatet i 2014 og klarte ikke å komme inn i Huset igjen i 2016, etter å ha tatt bare 22% mot nettopp Collins.

Broun var blant de mest erkekonservative gjennom hele sin kongressperiode; bla. omtalte han evolusjonslæren som «løgner fra Helvetes avgrunn». Han er ikke blitt noe mildere stemt med årene forråsirresånn.

Han har samlet inn litt over 150.000.

Matt Gurtler (R)

Så har vi delstatsrepresentant Matt Gurtler (f.1988), som ble valgt inn i 2016 i en alder av bare 27 år. Han har fått for vane å stemme mot de fleste lovforslag; ja i 2018 var han den med flest «nei» i hele delstatsforsamlingen og foran gjenvalget samme år ble han aktivt motarbeidet av partiledelsen.

I det sivile bygger, reparerer og flytter Gurtler på hus med familiebedriften og han er i tillegg våpeninstruktør. Han støttes av de mer libertarianske deler av partiet, bla. senator Rand Paul og av Club for Growth.

Han har samlet inn rundt 300.000.

Andrew Clyde (R)

Fra privat sektor har vi våpenselger og veteran Andrew Clyde. Han startet sin karriere med 28 år i marinen, hvor han blant annet kjempet i gulfkrigen.

Clyde startet sin våpenbutikk som et hobbyprosjekt tilbake i 1991, og den har siden vokst til to store butikker og de selger nå over hele landet, særlig til politiet. I 2013 kom han i konflikt med IRS, det føderale skattevesenet. Clyde tok dem til retten og vant og han var aktiv i kampen for å få endret skattelovene, som endelig ble kronet med seier i fjor.

Han har samlet inn rundt 450.000, men over 400 er fra ham selv.

Ethan Underwood (R)

Den siste seriøse kandidaten er advokaten Ethan Underwood. Han har en master i forretningsadministrasjon i tillegg til jussen og han er i dag partner i et advokatfirma der han stort sett steller med eiendomssaker.

Underwood har vært leder for fylkespartiet i Forsyth County og har sittet i delstatsstyret, videre har han vært aktiv i Handelskammeret og diverse andre foreninger.

Han har samlet inn nær 300.000, men 170 er fra ham selv.

I tillegg stiller tre useriøse republikanere, så her får vi kjapt en runde nummer to.

Demokratenes nominasjon i Distrikt 13

Det 13. distriktet omfatter de sørvestlige deler av Atlanta med forsteder.

David Scott (D)

Forretningsmann og delstatssenator David Scott (f.1946) har representert overlappende områder siden 2002 og tok 76% i 2018. Han er blant de mer moderate i partiet og han har et godt forhold til republikanerne i delstaten; han har sågar støttet et par i deres gjenvalgskampanjer.

Derfor får den gode kongressmannen et par utfordringer til renominasjonen. Motkandidatene hevder gjerne at Scott begynner å bli vel gammel og at det er tid for nye, mer progressive kandidater.

Han har samlet inn rundt trekvart million

Michael Owens (D)

Den potensielt farligste utfordringen kommer trolig fra forretningsmann Michael Owens. Han er tidligere fylkespartileder i Cobb County og stilte mot Scott også i 2014, men tok den gang bare 18%, til tross for at han har ganske høy profil i hjemtraktene, med jevnlige besøk på PBS.

Owens er utdannet innen IT og var dessuten i marinekorpset under Irakkrigen. Han er nå delstatsleder for Truman Institute, som bedriver nasjonal sikkerhetspolitikk.

Han har samlet inn rundt 50.000, hvorav ca. en fjerdedel kommer fra ham selv. Han støttes av progressive organisasjoner, men har liten støtte i det lokale partiet.

Jannquell Peters (D)

En annen utfordrer til venstre for Scott er advokat Jannquell Peters. Hun er tidligere borgermester i småbyen East Point, en forstad til Atlanta.

Peters skryter av oppnådde resultater i sin periode der, så som lavere kriminalitet og økt minstelønn.

Det har imidlertid ikke gitt store utslag på pengeinnsamlingen (rundt 20.000) og det ville vel komme som en stor overraskelse om hun går videre.

Den siste kandidaten, som slang seg med rett før påmeldingsfristen gikk ut, er tidligere delstatsrepresentant Keisha Waites (f.1972).

I 2018 stilte hun til fylkesrådet i Fulton County, men tapte primærvalget 51-49 for den sittende fylkesrådslederen. Hun har imidlertid ikke samlet inn noe.

Republikanernes nominasjon i Distrikt 14

Distriktet omfatter de nordvestlige deler av Georgia. Forretningsmann og delstatsrepresentant Tom Graves ble valgt første gang i et suppleringsvalg i 2010. Han tok knappe 77% i 2018, men tar ikke gjenvalg i 2020. En drøss republikanere kjemper om å få erstatte ham; vi tar dem alfabetisk:

John Barge (R)

Første kandidat ut er tidligere skolekommisjonær John Barge. Han har doktorgrad i pedagogikk og har tidligere jobbet som lærer og rektor.

Barge slo nåværende skolekommisjonær Richard Woods i den republikanske nominasjonen i 2010, men røk uklar med det som var av egne partifeller i løpet av tjenesteperioden.

I 2014 stilte Barge mot guvernør Nathan Deal i primærvalget, men ble gruset og etterpå støttet han den demokratiske kandidaten mot sin etterfølger til skolekommisjonær; den før nevnte Woods. I 2018 tapte han så 60-40 for Woods i et forsøk på å gjenvinne sin gamle jobb. Han har nå gjenoppstått som konservativ og nær desperat Trumptilhenger.

Han har samlet inn ca. 175.000, hvorav 150 er fra egne konti.

Ben Bullock (R)

Det er imidlertid mange andre kandidater, med varierende grad av folkevalgt erfaring. En som helt mangler det, er eiendomsinvestor og tidligere finansarbeider Ben Bullock, som også har erfaring fra flyvåpenet, hvor han steg til majors grad.

Firmaet bestyrer en rekke eiendommer og Bullock mener hans erfaring med å kutte unødvendige kostnader lar seg overføre også til det offentlige. Han stilte egentlig i det 7. distriktet, men flyttet over hit da det ble ledig.

Han har samlet inn litt over 350.000 men har lite støtte i partiet.

Kevin Cooke (R)

Forretningsmann og delstatsrepresentant Kevin Cooke (f.1980) har sittet i Huset siden 2011.

Cooke er eiendomstakstmann på si og har også vært politimann og halvprofesjonell gospelsanger tidligere. Han har studert idrettsfag og er for tiden assisterende idrettsdirektør for et universitet i delstaten.

Han har samlet inn noe over 100.000 og har litt støtte fra partiet, bla. viseguvernør Geoff Duncan.

John Cowan (R)

Så har vi lege og forretningsmann John Cowan. Han er nevrokirurg og driver en klinikk i hjembyen Rome og er blant annet tilknyttet det lokale SWAT.

Cowan har en heller tynn biografi og ingen folkevalgt erfaring å vise til. Derimot har han desto flere slagord og konspirasjonsteorier å bringe til torgs og han er selvsagt fanatisk trumpist.

Han har samlet inn over 700.000, hvorav 100 er fra ham selv. Cowan har antagelig sterkest støtte fra lokale partistørrelser

Clayton Fuller (R)

Videre stiller avokat, forretningsmann og veteran Clayton Fuller. Han driver et investeringsfirma som setter penger i foretak i små byer i Appalachiaområdet.

Fuller var tidligere assisterende distriktsadvokat og har tjenestegjort som militæradvokat i Luftforsvaret; han er nå i nasjonalgarden. Han har også en periode bak seg som intern i Det hvite hus, der han jobbet for visepresidentens kontor og Pentagon. Han hadde en mye omtalt toukers pause i valgkampen, da han ble utkalt til Nasjonalgarden for å rengjøre pleiehjem etter Coronaviruset.

Han har samlet inn rundt 350.000, men over 200 er fra ham selv. Han har lite støtte i partiet.

Marjorie Taylor Greene (R)

Forretningskvinne og aktivist Marjorie Greene (f.1974) utfordret egentlig Karen Handel i hennes forsøk på omkamp mot Lucy Bath i det 6. distriktet. Da Graves trakk seg, ble det visst gjevere å komme opp hit.

Greene har startet flere svært vellykkede forretningsforetak, særlig innen byggebransjen. I tillegg har hun vært høyt og lavt i delstaten og kjempet for diverse kristenkonservative tiltak. Hun har imidlertid en lei historie med å fremme idiotiske konspirasjonsteorier.

Green startet med å låne kampanjen en halv million dollar fra egne lommer, men har også samlet inn greit med cash fra andre kilder; i alt leder hun pengegaloppen med nær 1.2 millioner, hvorav 700.000 er lån fra egne lommer. Hun har noe støtte fra den mest konservative fløyen, bla. kongressmann Jim Jordan fra Ohio.

Bill Hembree (R)

Forretningsmann og tidligere delstatsrepresentant Bill Hembree (f.1966) tapte knepent to nominasjonsvalg til delstatssenatet i hhv. 2013 og 2014. Han satt i Huset mellom 1993 og 2013.

Hembree begynte innen revisjon, deretter har han slått seg opp innen eiendom og så sin nåværende karriere innen forsikring.

Han har dratt inn litt over en kvart million, men 240.000 er fra ham selv. Han har liten støtte i partiet og satser vel på at velgerne fortsatt husker ham.

Matt Laughridge (R)

Sistemann ut er forretningsmann Matt Laughridge. Hans eneste politiske erfaring er et tap i det republikanske primærvalget i et suppleringsvalg til delstatssenatet i 2013.

Laughridge har vært leder for den nasjonale foreningen for bilforhandlere og er nå medeier i et konglomerat av bilforhandlere i Georgia.

Han har samlet inn over 325.000, hvorav 250.000 kommer fra hans egne konti. Heller ikke Laughridge har videre støtte i partiet.