Mer

  8 minutter og 46 sekunders-stillhet, og 8 potensielle VP-kandidater

  Trump er sint på forsvarsministeren, demokratiske senatorer hedret George Floyd og andre ofre med 8 minutter og 46 sekunders stillhet, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Demokratiske senatorer hedret i går George Floyd og andre ofre med 8 minutter og 46 sekunders stillhet, tiden politimannen Derek Chauvin hadde kneet sitt mot nakken til George Floyd. Iført munnbind, mens noen knelte. Det føltes som en evighet.

  • Fredag formiddag kommer oppdaterte ledighetstall for mai, og det forventes at de vil vise 20 % arbeidsledighet. Dette påvirker etniske minoriteter særlig sterkt: Færre enn halvparten av svarte i arbeidsfør alder har nå jobb. Og i slutten av juni er det slutt på den ekstra arbeidsledighetstrygden som har vært gjeldende siden mars, om ikke senatsrepublikanerne ombestemmer seg…
  • American Urban Radio Networks’ April D. Ryan rapporterte i går at de følgende potensielle demokratiske visepresidentkandidatene har møtt Bidens team og fortsatt blir vurdert:
   • Senator Kamala Harris (California)
   • Representant Val Demings (Florida, 10. distrikt)
   • Atlanta-borgermester Keisha Lance Bottoms
   • President Obamas FN-ambassadør og nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice
   • Tidligere guvernørkandidat i Georgia Stacey Abrams
   • Senator Amy Klobuchar (Minnesota)
   • Senator Elizabeth Warren (Massachusetts)
   • Guvernør Gretchen Whitmer (Michigan)
  • Det republikanske partiet leter nå etter et nytt sted å avholde konventet sitt i sommer, etter at det ble klart at det på grunn av koronarestriksjoner ikke vil være mulig å gjennomføre arrangementet på vanlig måte som planlagt i North Carolina. Steder som skal være under vurdering er blant annet Jacksonville, Phoenix, Dallas, Nashville og Atlanta.

  1. Opprør, Esper og Milley

  Donald Trump skal ha konfrontert forsvarsminister Mark Esper etter at Esper offentlig ytret motstand mot å sende inn militærstyrker for å få kontroll over protestene i flere amerikanske byer. Ifølge kilder amerikanske media har snakket med er Trump rasende, og skal ha bedt rådgiverne sine om navn på mulige erstattere for Esper, men rådgiverne har oppfordret ham til å ikke sparke forsvarsministeren.

  Mark Milley, Chairman of the Joint Chiefs, sendte ut et notat til lederne av de ulike militære grenene der han minner om eden soldater avlegger om å støtte og forsvare grunnloven og verdiene i den. Milley ba disse offiserene om å “please remind all our troops and leaders that we will uphold the values of our nation, and operate consistent with national laws and our own high standards of conduct at all times.”

  Senator Lindsey Graham (R-South Carolina) tok Trump i forsvar mot anklagene fra general Mattis, i et intervju med “Fox & Friends”.

  2. Pollercoaster

  Det er så godt som dødt løp mellom Joe Biden og Donald Trump i Ohio, og Biden leder solid i flere viktige delstater, ifølge FOX News. Kanalen slapp torsdag nye målinger fra en rekke delstater:

  I Ohio Biden får 45 % og Trump 43 %, og med en feilmargin på 2 % er det nesten umulig å si hvem som ligger best an i delstaten som blir viktig for begge kandidater i november.

  I Wisconsin er Bidens ledelse imidlertid trygg. Her leder den tidligere visepresidenten med 49 % over Trumps 40 %, en betydelig økning siden forrige måling i januar.

  I Arizona leder Biden også, 46 % mot Trumps 42 %. (I senatsvalget her leder også demokrat og astronaut Mark Kelly med 50 % mot sittende senator Martha McSallys 37 %)

  Det er også kommet en ny måling for North Carolina fra PPP, her leder Biden med 49 % mot Trumps 45 %.

  3. Mer republikansk reklame mot Trump

  The Lincoln Project, en PAC opprettet av en rekke fremtredende republikanere og tidligere republikanere – eller Never Trumpers om du vil – lanserte torsdag en ny reklame som hudfletter Donald Trump for hans opptreden i møte med demonstrasjoner og opptøyer den siste uken. Den minuttlange filmen avslutter med ordene: “This is a time for choosing. America or Trump.”

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til helgeutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også