Mer

  Bidens tale til nasjonen

  Joe Biden talte til nasjonen om rasisme og politivold, republikanerne vil flytte konventet, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her. Få også med deg ukas episode av 2020!

  1. Biden talte til nasjonen

  Joe Biden talte til nasjonen tirsdag ettermiddag fra Philadelphia, Pennsylvania. Han la an en trøstende tone, i et forsøk på å markere tydelig kontrast til Donald Trumps tidligere uttalelser om protestene. Biden kom også med svært skarp kritikk av Trump, og sa blant annet at Trump fremstår mer opptatt av makt enn av prinsipper, og at han ikke er interessert i å gjøre jobben han er satt til å gjøre.

  Trump i går:

   

   

  2. Rødt lys for GOP-konventet

  Guvernøren i North Carolina Roy Cooper (D) avviser Det republikanske partiets plan om å avholde et landsmøte som normalt i Charlotte i august. Cooper skriver i et brev til partiet at siden det er usikkert hva som vil være smittestatus for Covid-19 i august, er det som opprinnelig tenkt nødvendig å planlegge for et nedskalert landsmøte med færre deltagere og fulle smittevernprotokoller på plass, inkludert sosial distansering og bruk av munnbind. President Trump skal ha ønsket å gå videre med et normalt landsmøte, med opp mot 50,000 deltagere. Det republikanske partiet skal allerede være i ferd med å se på mulighetene for å legge landsmøtet til en annen delstat. Kanskje Florida?

  3. Et tapt tiår

  Det kan ta nesten ti år før USAs økonomi er tilbake der den var før koronapandemien. CBO, det nøytrale direktoratet som støtter Kongressens budsjettarbeid, har justert ned sine projeksjoner for brutto nasjonalprodukt i perioden 2020-2030 med 7,9 billioner dollar i forhold til forrige beregning i januar.

  4. Trump approval?

  Etter en måned med mange utfordringer, både knyttet til koronapandemien og protester etter drapet på George Floyd, har Donald Trump trøbbel på målingene. På FiveThirtyEights snitt over popularitetsmålinger er det særlig antallet velgere som er aktivt misfornøyd med presidenten som stiger, men det er også en liten nedgang i antall velgere som er aktivt fornøyd. Per i dag er 42,7 % av velgere fornøyd (approve) mens 54,0 % er misfornøyd (disapprove). For to måneder siden hadde Trump sine beste tall i hele presidentperioden, men disse er nå borte og han ligger på det jevne slik tallene har vært de siste to årene.

  5. Ukas 2020: Hvem vinner på kaos?

  I ukas utgave av 2020 snakker vi om demonstrasjonene og kaoset i USA etter drapet på George Floyd, og om hvordan dette påvirker Joe Bidens visepresident-jakt. Du hører oss i podkastappen din.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også