Mer

  Morgenkaffen torsdag 28. mai: Er Kamala eller Warren det beste valget for Biden?

  Er Kamala Harris’ Bidens beste valg? Hva mener egentlig Trump når han sier at han vil regulere sosiale medier? Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Aller først:

  • Antall Covid-19-dødsfall i USA passerte 100.000 på onsdag.
  • I en ny meningsmåling fra AP sier bare halvparten av de spurte at de ville ta en koronavaksine hvis og når den ble tilgjengelig. 20 % sier at de ikke under noen omstendighet ville ta en vaksine mot koronavirus.

  1. Ny episode av 2020! Er Kamala Harris det beste valget for Joe Biden?

  Denne uka snakker Vårin, Henrik, Are og jeg om Joe Bidens ferskeste forsnakkelse, og ikke minst om forhåndsfavoritten blant Bidens potensielle visepresidentkandidater: California-senator Kamala Harris. Du hører den her.

  2. Eller er Elizabeth Warren det beste valget?

  Elizabeth Warren er den potensielle visepresidentkandidaten som vil gi størst netto uttelling for Joe Biden, ifølge en ny måling fra Morning Consult for Politico. 26 % sier altså at Warren som visepresidentkandidat gjør det mer sannsynlig at de vil stemme på Biden, mens 23 % sier at Warren som VP gjør det mindre sannsynlig at de vil stemme på Biden. Velger Biden Kamala Harris (som vi diskuterer i ukas utgave av VP-audition i podkasten «2020»), vil 22 % av respondenter i målingen være mer interesserte i å stemme på ham, mens tilsvarende tall for Amy Klobuchar og Stacey Abrams er henholdsvis 19 % og 16 %.

  en ny nasjonal måling fra Firehouse Strategies-0ptimus leder Joe Biden over Donald Trump med 11 prosentpoeng, 54 % – 43 %. Det er en økning på 3 prosentpoeng for Biden fra forrige måling fra samme institutt, i april.

  3. Trump vil regulere Twitter

  Etter Twitters faktasjekk av to av Trumps twittermeldinger tirsdag, meldte presidenten i går at mange republikanere mener at sosiale medier-plattformer knebler konservative stemmer, og antydet at det kunne være aktuelt å innføre reguleringer på slike plattformer fremfor å la dette skje.

  Pressesekretæren Kayleigh McEnany, sa i går at president Donald Trump vil signere en presidentordre om sosiale medier senere i dag. Stay tuned.

  4. Bare Burr etterforskes for innsidehandel

  Justisdepartementet avslutter etterforskningen av tre senatorer for mulig innsidehandel, etter at senatorene eller deres familiemedlemmer solgte aksjer like før markedet kollapset i forbindelse med koronautbruddet. Kelly Loeffler (R-Georgia), James Inhofe (R-Oklahoma) og Dianne Feinstein (D-California) skal alle ha fått beskjed om at de ikke lenger er mistenkte for innsidehandel. Senator Richard Burr (R-North Carolina) skal imidlertid fortsatt være under etterforskning.

  Det ble også kjent torsdag at kongressrepresentanten Phil Roe (R-Tennessee, 1. kongressdistrikt) i forkant av børskollapsen solgte aksjer i cruiserederier og kjøpte aksjer i vaksineprodusenter og selskaper som leverer videokonferansetjenester. Det er foreløpig ikke klart om handlene ble foretatt på bakgrunn av informasjon som ikke var offentlig tilgjengelig.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også