Mer

  Morgenkaffen mandag 18. mai: Obamas Trump-stikk

  Eric Trump tror demokratene har funnet opp korona, Barack Obama talte til alle landets uteksaminerende studenter, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Obamas Trump-stikk

  Tidligere president Barack Obama talte i helgen på to nasjonaldekkende digitale uteksamineringsarrangement (commencements). Uten å nevne Donald Trump ved navn rettet han likevel relativt skarp kritikk mot sin etterfølger i presidentstolen.

  Og Trumps svar:

  2. Er korona en demokratisk valgkampstrategi?

  Eric Trump, president Trump’s nest eldste sønn, sa på FOX News lørdag at koronaviruset er en strategi kokt opp av demokratene for å hindre Trump i å vinne valget i november, blant annet fordi det hindrer ham i å avholde de store valgmøtene som har vært hans varemerke fram til nå. Eric Trump spådde at viruset vil forsvinne ved et trylleslag etter valgdagen.

  Ifølge direktøren for Centers for Disease Control vil antall dødsfall fra Covid-19 i USA passere 100.000 før 1. juni.

  På søndagsshowet “Meet the Press” sa Trumps rådgiver på økonomispørsmål Peter Navarro at lockdown-ordninger indirekte tar livet av flere mennesker enn koronaviruset gjør, og argumenterte for at man bør åpne opp samfunnet igjen.

  3. Sparket utenriks-vakthund

  Fredag sparket Donald Trump utenriksdepartementets generalinspektør, altså departementets ansvarlige for internkontroll, uten å oppgi noen grunn. Steve Linick ble sagt opp etter ønske fra utenriksminister Mike Pompeo, og skal ha gransket Pompeos påståtte bruk av en politisk oppnevnt medarbeider for å utføre private oppdrag for seg selv og sin kone. Demokrater i både Representantenes hus og Senatet har allerede varslet at de vil granske avsettelsen av Linick.

  4. Exit Amash

  Representant Justin Amash (I-Michigan, tredje kongressdistrikt) vil likevel ikke stille som presidentkandidat for Det libertarianske partiet. “I’ve concluded that circumstances don’t lend themselves to my success as a candidate for president this year,” sa Amash. I 2016 fikk den libertarianske kandidaten Gary Johnson 3,28 % av stemmene og ingen valgmannsstemmer.

  5. Biden i ledelsen?

  Joe Biden leder med omkring 8 prosentpoeng over Donald Trump på et nasjonalt snitt over meningsmålinger, ifølge analytiker Harry Enten hos CNN. Biden leder også i de delstatene der det er forventet å være tettest kamp om seieren. Dermed skal Biden ligge bedre an enn det Hillary Clinton gjorde for fire år siden.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også