Mer

  Morgenkaffen onsdag 13. mai: Bidens kjellereffekt

  Forslag om tre nye billioner, Biden isn’t hiding, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Nytt redningspakke-initiativ i Huset

  Demokratene har presentert et forslag til en ny korona-krisepakke. Prisanslaget er på 3 billioner dollar, noe som vil være ny rekord dersom det vedtas. Trump signerte i mars en krisepakke på 2 billioner dollar, hvilket også var et rekordstort vedtak. Huset skal etter planen stemme over denne nye redningspakken på fredag.

  Forslaget teller over 1800 sider og inneholder blant annet en ny runde med utbetalinger på 1 200 dollar per person og opptil 6 000 dollar for en husholdning. Videre er det foreslått å sette av mer penger til korona-testing og smitteoppsporing, risikotillegg til de som jobber i smitteutsatte yrker, samt assistanse til lån og leie.

  Det er forventet at demokratenes forslag vil møte motbør hos republikanerne i Senatet. Demokrater erkjenner også at de ikke kan forvente at forslaget blir akseptert, men snarere skal det være håp om at det får i gang diskusjonen om videre tiltak i tiden fremover. Arbeidsledigheten er på 14,7%, men majoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell (R-Kentucky), har trykket på pauseknappen for videre tiltak i påvente av å måle effektene av tidligere redningspakker.

  2. Biden hevder digital kampanje står sterkt

  Tirsdag gjestet Joe Biden ABCs “Good Morning America”. Den tidligere visepresidenten var tydelig på at kampanjen hans ikke har blitt skadelidende som følge av den digitale korona-omleggingen.

  “The idea that somehow we are being hurt by my keeping to the rules and following the instructions that have been put forward by the docs is absolutely bizarre. I reject the premise that somehow this is hurting us. There’s no evidence of that.”

  Biden viste til at de siste nasjonale målingene har gitt ham en ledelse over Trump, og at det derfor ikke kan hevdes at koronakrisen har svekket Biden-kampanjen. RealClearPolitics sitt gjennomsnitt av de nasjonale målingene viser at Biden nå leder med 4,4 prosentpoeng over Trump.

  De siste dagene har det også kommet nyheter fra Biden-leiren om at digitale rådgivere stadig blir hentet inn fra de avsluttede kampanjene til Bidens tidligere demokratiske motkandidater. Videre skal det visstnok også vurderes om deler av den digitale kampanje-virksomheten skal outsources.

  3. Stacey Abrams støtter Biden (…)

  Det hersker ikke akkurat noen tvil om at Georgias tidligere guvernørkandidat Stacey Abrams er en ihuga Biden-støttespiller om dagen. Tirsdag gjorde hun likevel sin støtte til den tidligere visepresidenten så formell som mulig da hun kom med sin endorsement.

  “Vice President Biden is the leader America needs — a leader who will restore dignity, competence and compassion to the Oval Office while restoring America’s moral leadership around the world.”

  Det er ingen overdrivelse å si at ingen kandidater har vært mer frempå enn Abrams i kampen om å bli Bidens visepresidentkandidat til valget i november. Hun har vært åpen om sine ambisjoner og har argumentert for at hun vil være et fantastisk valg for Biden.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også