Favoritten i suppleringsvalget, delstatssenator Tom Tiffany (R), ser på ting. (Foto: NWTC Northwoods Regional Technical Academy at Wausaukee High School.)

Natt til onsdag avholdes et suppleringsvalg i Wisconsins syvende kongressdistrikt, som ble tomt da republikaneren Sean Duffy gikk av i september.

Valglokalene i Wisconsin stenger kl. 3 natt til onsdag, norsk tid og du kan følge opptellingen her. Stemmene i dette valget kommer pr post pga. coronakrisen.

Distriktet dekker store deler av staten i nord og sentrale, vestlige strøk. Jurist og distriktsaktor Sean Duffy (f.1971) ble første gang valgt til Huset i 2010 og tok 60% i 2018, mens president Donald Trump tok 58% i 2016. Han har gått av og setet skal fylles i et suppleringsvalg.

Du kan lese mer om bakgrunnen for suppleringsvalget her. Mye av resten av denne saken er resirkulering av den første artikkelen fra februar.

Tom Tiffany (R)

Republikanerne nominerte forretningsmann og delstatssenator Tom Tiffany (f.1957). Han ble valgt inn i delstatshuset i 2010 og rykket så opp til Senatet i 2012 etter å ha tapt nominasjonsvalg til sistnevnte både i 2004 og 2008. Her har han vært en av de sterkeste pådriverne for tidligere guvernør Scott Walkers konservative agenda.

Tiffany er utdannet landbruksøkonom, men har jobbet i oljebransjen store deler av livet. I tillegg har han og kona drevet en turistvirksomhet sammen. Foran primærvalget fikk han støtte fra Duffy, samt tidligere guvernør Scott Walker og en haug andre notabiliteter i delstaten.

Han har samlet inn nesten 1,4 millioner dollar.

Tricia Zunker (D)

Demokratene stiller imidlertid med en seriøs kandidat, advokat og leder for skolestyret i Wausau County, Tricia Zunker.

Hun er i tillegg dekan ved et jussfakultet og medlem av Høyesterett for en lokal indianerstamme, Ho-Chunk; dertil sitter hun i flere styrer i diverse indianerorganer. Zunker har også ti år bak seg som sekretær for en lokal fagforening.

Hun har samlet inn over 450.000 dollar.

Distriktet er såpass republikansk (R+8) at Tiffany er klar favoritt foran valget. Trolig republikansk.