Mer

  Morgenkaffen onsdag 6. mai: «Mourning in America»

  Trumps approval rating er nokså stabil også under koronakrisen, vi ser nærmere på North Carolina og Montana, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. «Mourning in America»

  I 1984 sendte Reagans gjenvalgskampanje tv-reklamen som senere har blitt kjent som «Morning in America». Et velprodusert, optimistisk og fremtidsrettet budskap som har blitt ikonisk innen sjangeren. Du hører et utdrag fra nettopp denne reklamen hver morgen i introen til Morgenkaffen («It’s morning again, in America»).

  The Lincoln Project, som er en politisk komité bestående av flere kjente eks-republikanere og såkalte «Never Trumpers», spiller på dette i en ny reklamefilm. «Mourning in America» kaller de den. Som tidligere nevnt i Morgenkaffen er deres hovedmål å forhindre at Donald Trump blir gjenvalgt som president i 2020.

  Du ser den her:

  Originalen:

  Trumps reaksjon:

  2. Trumps nokså stabile approval rating

  Monmouth University har sluppet en ny måling der en nedgang i Trumps approval rating kobles til presidentens varierende og til tider merkelige uttalelser om koronaviruset.

  Mars April Mai
  Approve 46% 44% 43%
  Disapprove 48% 49% 51%
  Ingen mening 6% 6% 6%

   

  Det skal sies at de små endringene i månedene under koronakrisen ligger innenfor målingens feilmargin, men det blir likevel påpekt at mønsteret viser en voksende misnøye med Trumps håndtering av krisen. 68% av republikanere uttrykte at presidentens råd har vært hjelpsomme, mens 72% av demokratene sier at presidentens råd har vært skadelige.

  Konsekvensene av koronaviruset var også et sentralt spørsmål i undersøkelsen. Hele 63% uttrykte bekymring for at delstatene hever korona-restriksjonene for fort, mens bare 29% er bekymret for at hevingen av tiltakene ikke skjer fort nok.

  Sjef for Monmouth-målingen, Patrick Murray, uttaler at målingen er en påminnelse om hvordan folk filtrerer informasjon for å bygge opp under enkelte fakta, samtidig som andre fakta avvises. Slik fastholder folk et konsekvent inntrykk av Trump.

  3. Målinger fra North Carolina og Montana

  Høstens senatsvalg i North Carolina blir av mange regnet for å være en toss-up. En ny meningsmåling fra civiqs gir likevel grunn til optimisme for demokratene i en head-to-head-måling mellom sittende senator Thom Tillis (R) og Cal Cunningham (D). Cunningham får en oppslutning på 50%, 9 poeng mer enn Tillis på 41%. For presidentvalgets del, som også regnes som en toss-up her, sniker Joe Biden til seg en knapp ledelse over Donald Trump med 49%-46%.

  I Montana er det også ledelse for demokratene i kampen om Senatet. Montana State University måler utfordrer og guvernør Steve Bullock (D) til 46%. Sittende senator Steve Daines (R) får 39%. Sjef for målingen, David Parker, uttaler i forbindelse med senatsvalget at det kommer til å bli jevnt, og at feilmarginen gjør det vanskelig å peke ut en klar leder. Guvernør Bullock drar trolig også nytte av at hele 70% støtter hans håndtering av koronaviruset i delstaten.

  4. “Sincerely, Joe Biden”

  Biden-kampanjen har lansert en digital brevveksling med tilhengere i et forsøk på å øke kampanjens digitale kapasitet under koronakrisen. Det nye segmentet, som har fått navnet “Sincerely, Joe Biden”, skal etter planen være et alternativ for å vise Bidens empatiske side overfor velgerne. De personlige brevene fra tilhengere blir besvart av Biden selv, noe den tidligere visepresidenten er kjent for å gjøre. En kampanjerådgiver for Biden bekreftet også at denne serien kan utvikle seg til video- og telefonsamtaler.

  Trumps gjenvalgskampanje skal ha en solid ledelse over Joe Biden på digitale flater. Biden har fra før lansert podkast og holdt virtuelle town halls i et forsøk på å ta igjen det tapte, nå som COVID-19 har satt en stopper for hans muligheter til å møte velgerne ansikt til ansikt.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også