Mer

  Morgenkaffen tirsdag 28. april: Pelosi for Biden, jevnt i Midtvesten

  Pelosi støtter Biden, flere vil stemme via post, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  Før vi kommer til dagens hovedsaker:

  • New Yorks demokratiske nominasjonsvalg den 23. juni er skrinlagt, grunnet frykten for videre spredning av koronaviruset. New York Times har mer om hvorfor flere av Bernie Sanders tilhengere motsetter seg beslutningen.
  • Tidligere Minnesota-guvernør Jesse Ventura om et mulig 2020-kandidatur: «OK, I’ve decided I’m going to test the waters. If I were going to run for president, the Green party would be my first choice. I’ve endorsed the party and I’m testing the waters.»

  1. Nye støttespillere for Biden

  I går kunngjorde Speaker of the House Nancy Pelosi (D-California) sin støtte til Joe Biden som demokratenes presidentkandidat. I en Twitter-video refererer Pelosi til mange års samarbeid med Biden. I likhet med mange andre støttespillere viser hun spesielt til Bidens arbeid som visepresident i forbindelse med resesjonen på slutten av 2000-tallet for å understreke Bidens handlekraft. Pelosi benyttet også muligheten til å understreke betydningen av å arbeide også for demokratiske kandidater til både Senatet og Kongressen i valget 3. november.

  Representanten Pramila Jayapal (D-Washington, 7. distrikt) leder av den den progressive grupperingen i Kongressen og tidligere en ivrig støttespiller for Bernie Sanders, kunngjorde også sin støtte til Biden på mandag.

  2. Flere vil stemme via post

  Demokrater er nå langt mer tilbøyelige til å støtte poststemmegivning enn republikanere. En ny måling fra nyhetsbyrået AP viser at rundt 47 % av demokratiske velgere nå støtter å gå over til poststemmegivning i sin egen delstat, mens bare 29 % av republikanere mener det samme. I korona-frie 2018 var meningene om dette bortimot like blant republikanere og demokrater.

  Mange delstater sliter med å få alle nye arbeidsledige inn i systemet for arbeidsledighetspenger, og særlig ille er det i Florida. Hundretusenvis av arbeidsledige har ventet i ukevis på sine utbetalinger, og på grunn av en sviktende infrastruktur er det også mange som ikke en gang har fått registrert seg som arbeidsledige. Delstaten har nå gått med på å motta søknad om arbeidsledighetspenger på papir, fordi de digitale systemene er overbelastet.

  Ifølge New York Times har Donald Trump samtidig skrytt av sin egen håndtering av koronautbruddet 600 ganger de siste to månedene. Avisen har gjennomgått alle Trumps offentlige uttalelser siden 9. mars og laget en oversikt over innholdet i det han har sagt.

  3. Jevne målinger i Midtvesten

  Det er dødt løp mellom Joe Biden og Donald Trump i Ohio. I en ny Ohio-måling får Biden 44,9 % oppslutning mot Trumps 44,2 %. (I mars fikk Trump 47 % og Biden 43 % hos samme institutt.)

  Den konservative gruppen Restoration PAC offentliggjorde mandag resultater fra tre delstatsmålinger de har gjort. I Wisconsin og Michigan leder Joe Biden over Donald Trump, henholdsvis 50 % – 45 % og 49 % – 43 %. Det er imidlertid dødt løp i Pennsylvania, der begge kandidatene får 47 % oppslutning.

  4. Nominasjon i Columbus og supplering i Baltimore

  På AmerikanskPolitikk.no kan du nå lese to nye saker fra vår valganalytiker Jon Henrik Gilhuus. Den ene er en gjennomgang av nominasjonsvalgene i noen interessante kongressdistrikt i Ohio, blant dem 3. kongressdistrikt der den sittende Joyce Beatty utfordres av den mer progressive Morgan Harper. Den andre saken tar for seg nominasjonen foran suppleringsvalget etter Elijah Cummings (D-Maryland, 7. kongressdistrikt) bortgang i høst. Spoiler alert: Kweisi Mfume, Cummings’ forgjenger i setet, ligger an til å ta den demokratiske nominasjonen.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også