Mer

  Morgenkaffen mandag 27. april: Koronaproblemer for Trump og Tara Reade-problemer for Biden

  Det er problemer med koronahåndtering på flere nivåer, Biden-anklagers sak styrkes ved funn av gammelt tv-klipp, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Problemer med koronahåndtering

  Ifølge flere medier vurderer Trump å erstatte helseminister Alex Azar, blant annet på bakgrunn av hans håndtering av koronakrisen. Trump avviste dette på Twitter natt til mandag norsk tid.

  Borgermester Carmen Yulín Cruz i San Juan hevder samtidig at ingen i Puerto Rico har mottatt midler fra Kongressens krisepakke. Puerto Rico, som ble amerikansk i 1898 og som er et Commonwealth med utstrakt indre selvstyre, har blitt rammet hardt av naturkatastrofer de siste årene. Ifølge borgermester Cruz mangler det både støtte fra nasjonalt hold og kritisk infrastruktur på Puerto Rico.

  Antall koronadødsfall i USA passerte søndag kveld 55.000.

  2. Reades mor ringte Larry King

  Nye opplysninger har kommet fram om overgrepsanklagene mot Joe Biden. Vi spilte inn en Patreon-spesial om anklagene 31. mars. Etter opplysninger fra Tara Reade, som jobbet for Biden på tidlig 1990-tall, har journalister funnet fram til et klipp fra Larry King Live i 1993. I klippet ringer Reades mor for å be om råd anonymt på vegne av sin datter som hadde opplevd “problemer” som ansatt hos det som omtales som en “fremstående senator”. Det nevnes ikke konkret hva som skal ha skjedd, eller hvem senatoren er, men det kommer frem at datteren ikke ønsket å gå til mediene ut av respekt for den ikke-navngitte senatoren.

  Biden-kampanjen benekter fortsatt alle anklager fra Tara Reade.

  3. Stacey Abrams vil bli VP

  Stacey Abrams, som i 2018 kom nær ved å vinne guvernørvalget i Georgia, har de siste ukene intensivert sin kampanje for å en plass på valgseddelen i november. I en rekke intervjuer og podkaster har Abrams lagt fram sin sak og argumentert for at hun vil være den beste visepresidentkandidaten for Joe Biden. Søndag ble hun blant annet intervjuet på både NBCs Meet the Press og CNNs State of the Union.

  Som nevnt i forrige uke har Bidens team nå begynt arbeidet med å velge en visepresidentkandidat. Mange forventer at Abrams er ett av navnene på listen over kandidater som vurderes. Store navn i Det demokratiske partiet som Al Sharpton og Jim Clyburn har vært tydelige på at de forventer at Biden velger en svart kvinne som sin nummer to, og det pekes gjerne på Kamala Harris og Stacey Abrams som de mest naturlige valgene innenfor denne gruppa.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Journalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også