Mer

  Morgenkaffen torsdag 16. april: Warren for Biden, og Trump på sjekken

  Elizabeth Warren støtter Joe Biden, Trump vil ha navnet sitt på sjekken, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Warren med støtteerklæring til Biden

  Onsdag ble det klart at også den siste av Joe Bidens motstandere i nominasjonsvalgkampen, Elizabeth Warren, ville erklære sin støtte til Biden som demokratenes presidentkandidat.

  I en video på Twitter markert “Paid for by Warren Democrats”, Warrens organisasjon som skal arbeide både for å velge inn progressive kandidater på alle nivåer og gjenvelge Warren til Senatet, sa Warren blant annet at hun har sett Biden hjelpe et lokalsamfunn å heles, med referanse til hans besøk i Boston på ettårsmarkeringen for bombeangrepet mot Bosten Maraton i 2013. Hun refererte også til arbeidet hun var en del av for å opprette CFPB, et føderalt organ som skal beskytte forbrukere av finansprodukter og -tjenester, og skrøt av Bidens innsats i dette arbeidet.

  “We’re all in this together now,” avsluttet Warren.

  2. Trump på sjekken

  Alle USAs innbyggere skal de nærmeste dagene få penger på konto eller en sjekk, som en del av krisepakka regjeringen implementerer for å avhjelpe de økonomiske konsekvensene av koronaepidemien.

  Alle skatteetaten har kontonummer til, like over halvparten av dem som skal motta utbetalinger, får pengene på konto og de fleste av disse har allerede mottatt. Flere titalls millioner amerikanere har imidlertid ikke oppgitt denne informasjonen og skal motta pengene via en sjekk som sendes i posten.

  Onsdag meldte Washington Post at denne sjekken nå kan komme bli flere dager forsinket fordi finansdepartementet insisterer på at Donald Trumps navn skal oppgis på sjekken. Presidenten kan imidlertid ikke signere utbetalinger fra finansdepartementet og man må derfor finne et annet sted å sette Trumps navnetrekk.

  3. Gode målinger for delstatsdemokrater

  Tidligere astronaut Mark Kelly (D) leder over senator Martha McSally (R) i en ny måling for senatsvalget i Arizona. Kelly får 51 % på målingen mot McSally’s 42 %.

  I senatsvalgkampen i Kansas leder Barbara Bollier (D) med 44 % mot Kris Kobachs (R) 42 % på en ny måling fra PPP. NB: Primærvalget for senatsvalget i Kansas er ikke før i august, men delstatssenator Bollier og Kobach, som fram til 2019 var delstatens secretary of state, regnes som de mest aktuelle kandidatene i november.

  4. Risikabel gjenåpning

  En lekket nasjonal strategi for å gjenåpne USA i flere faser, utviklet av FEMA og CDC, understreker at selv en svært konservativ tilnærming vil føre med seg en betydelig risiko for at koronavirusets spredning vil øke i omfang.

  President Trump er ivrig etter å gjenåpne bedrifter og industri, men denne strategien gjør det klart at det kun er de aggressive isolasjonstiltakene som er gjort i de fleste delstater som gjør at landets helsevesen har kunnet håndtere smittespredningen så langt.

  Om lag 26 000 mennesker har mistet livet som følge av koronaviruset i USA, og mer enn 608 000 mennesker er smittet.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også