Mer

  Morgenkaffen torsdag 2. april: Nasjonalgarden til stemmelokaler i Wisconsin

  Joe Biden vil debattere med Trump på Zoom, nasjonalgarden skal jobbe i stemmelokaler i Wisconsin, Sanders blir ikke Bidens visepresidentkandidat, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Biden gjør korona-justeringer

  Biden sa onsdag at han er klar for å prøve nye metoder i valgkampen mot Donald Trump:

  Joe Biden slapp onsdag en ny reklamefilm, som sammenligner Bidens egne uttalelser om koronakrisen fra CNN-debatten i mars, med en seanse i Det hvite hus der Donald Trump kritiserte media under en koronabriefing. Reklamen avslutter med ordene “This moment calls for a President. In November, you can elect one.”

  Biden sa onsdag at det er vanskelig å se for seg at man kan gjennomføre sommerens landsmøte som planlagt, og at man kan bli nødt til å tenke annerledes.

  Ifølge Wall Street Journal vil tidligere president Barack Obama vente til nominasjonen er formelt klar før han involverer seg i valgkamp på Joe Bidens vegne. I og med at så mange primærvalg er flyttet på grunn av koronakrisen mister Biden-kampanjen mye verdifull tid der Obama, som fortsatt er svært populær, kunne vært brukt i valgkampen.

  2. Biden leder i Wisconsin

  Joe Biden leder med nesten 30 prosentpoeng over Bernie Sanders i en ny måling fra Wisconsin, som etter planen avholder sitt primærvalg 7. april. Biden får 62 % blant demokratiske velgere i målingen, mens Sanders noterer seg for 34 %. I samme måling leder Biden med 48 % mot Donald Trumps 45 % blant alle velgere, mens Trump får 47 % i en tenkt match-up mot Bernie Sanders som får 45 %.

  I Wisconsin tas nå en rekke grep for å sikre avviklingen av valget 7. april til tross for koronautbruddet. Guvernør Tony Evers (D) har blant annet godkjent mobilisering av nasjonalgarden som valgarbeidere etter at det ble klart av over halvparten av delstatens fylker manglet besetning til sine valglokaler.

  3. Dobling i koronadødsfall

  Også Florida vil nå utstede en såkalt Stay At Home-ordre. Guvernør Ron DeSantis (R), som har vært åpent skeptisk til en rekke smittevernstiltak og uttalt seg tvilende om faren ved koronaviruset, sa onsdag at han vil signere en ordre som begrenser all aktivitet i Florida til kun essensielle tjenester de neste 30 dagene. Innbyggere i over 30 delstater er nå underlagt denne typen begrensninger.

  Det er per nå over 5100 rapporterte dødsfall fra koronavirus i USA, mer enn en dobling i løpet av de siste tre dagene.

  Fallet i aksjemarkedet fortsetter, og i Washington diskuterer nå partiene mulighetene for å vedta en større infrastrukturpakke for å skape arbeidsplasser og stimulere økonomien.


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med “2020”. Ønsker du din egen Morgenkaffen-kopp eller tilgang til lørdagsutgaven? Les mer på Patreon.com/ampol.

  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Sigrid Rege Gårdsvoll
  Debattjournalist og kommentator i Vårt Land. Kommentator for AmerikanskPolitikk.no og en av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også