Mer

  Morgenkaffen torsdag 12. mars: Stanser innreise fra Europa og Sanders ser fremover

  Det er 6 dager igjen til primærvalgene i Arizona, Florida, Illinois og Ohio, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Stanser innreise fra Europa

  President Donald Trump kunngjorde klokken to i natt at reisende fra Europa vil bli nektet innreise til USA de neste 30 dagene.

  Du leser proklamasjonen her. Vi kommer tilbake med ytterligere detaljer i morgen, ettersom det allerede hersker en del usikkerhet rundt unntak og konsekvenser.

  2. Sanders ser fremover

  På onsdag holdt Bernie Sanders en pressekonferanse fra Burlington, Vermont der han erkjente de tunge resultatene fra primærvalgene dagen i forveien. Likevel rettet han fokuset fremover mot neste tv-debatt som går av stabelen i Arizona på søndag.

  Sanders åpnet med å gå i strupen på president Trump, før han gikk inn på racet mot Joe Biden. Sanders erkjente at Biden fortsetter å vinne kampen om delegatene, men at Sanders-kampanjen fortsatt har stor støtte blant det amerikanske folket.

  Sanders var også tydelig på at hans valgbarhet sammenlignet med Joe Biden er en utfordring. “While our campaign has won the ideological debate we are losing the debate over electability.” Eksempelvis nevnte han at mange velgere støtter mye av Sanders’ politikk, men at de kommer til å stemme på Biden fordi de føler seg tryggere på hans sjanser mot Trump i november.

  Avslutningsvis ble fokuset rettet mot søndagens debatt, og Sanders ga flere frampek på temaer og spørsmål han kommer til å utfordre den tidligere visepresidenten på. Seansen ble avsluttet uten spørsmål fra pressen som hadde møtt opp.

  3. Krever kvinnelig visepresidentkandidat

  Mer enn to dusin kvinnelige ledere i amerikanske organisasjoner skriver i et brev til DNC at de krever en kvinne som visepresidentkandidat til valget i november, ifølge POLITICO.

  Brevet argumenterer for at det vil kreve en rekordstor mobilisering av kvinnelige velgere for å slå Donald Trump i november, og de mener at valget av kandidatens running mate vil være svært viktig her. “Women are the backbone of the Democratic party. Women are a majority of Democratic voters, volunteers and donors.”

  James Clyburn har også ytret seg i denne diskusjonen og ønsker at Joe Biden velger en afroamerikansk kvinne som sin visepresidentkandidat, dersom han skulle vinne nominasjonen. Joe Biden fikk som kjent Clyburns støtte før primærvalget i South Carolina. “I really believe that we’ve reached a point in this country where African American women need to be rewarded for the loyalty that they’ve given to this party”.

  4. Trump støtter Tuberville i Alabama

  Trumps tidligere justisminister Jeff Sessions kjemper for øyeblikket mot Tommy Tuberville om å bli kandidaten som møter sittende senator Doug Jones (D) i Alabamas senatsvalg i november.

  På onsdag kom Donald Trump på banen og ga sin støtteerklæring til Tuberville i stedet for Jeff Sessions.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med 2020. Dersom du ønsker lørdagsutgaven av Morgenkaffen, så utgis den som eksklusiv podkast for patrons.

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også